Otklonite neprijatne mirise u stanu

Otklonite neprijatne mirise u stanu

Mirisljav i uredan stan je san svake zene koja drzi do sebe, zato vam donosimo nekoliko efikasnih rjesenja za eliminiranje neugodnih mirisa.

Odjeća ustajalog mirisa

Iako su vintidž vuneni komadi ponovno u modi, vjerojatno je da su s vremenom nakupili čudnjikav miris kojeg se želite riješiti. Rješenje ovog problema je vodka!

Odjeću pošpricajte vrlo malom količinom vodke koja će ubiti bakterije i tako eliminirati neugodne mirise. Bez brige, odjeća vam neće mirisati na alkoholu jer će miris ispariti, ali pazite da se dobro provjetri prije nego što je vratite u ormar.

Zamrzivač

Zbog smrznutih proizvoda zamrzivač s vremenom pokupi neugodan miris od kojeg nam pozli svaki put kad posegnemo za namirnicama koje ćemo iskoristiti za večeru. Pošto odmrznete zamrzivač, unutrašnjost prebrište vatom koju ste natopili čistim ekstraktom vanilije, a police hladnjaka obrišite mješavinom octa i vode u omjeru 50:50.

Plastične posude

Svi ćemo se složiti da su plastične posude odličan način za spremanje ostataka od večere, ali s vremenom poprime miris kojeg se teško riješiti. Svoje posudice umočite u toplu vodu pomiješanu sa sodom bikarbonom i ostavite preko noći da mješavina djeluje, i na neugodne mirise slobodno zaboravite.

Tepih

Tepisi s vremenom poprime neugodan miris, pogotovo u dijelovima stana u kojima se češće boravi. Za rješenje ovog problema poslužite se sodom bikarbonom koju ćete prosuti po tepihu, ostaviti nekoliko sati da djeluje i potom je jednostavno usisati. Neugodnim mirisima više neće biti ni traga.