Počinje treća sezona Celebrity MasterChef-a / proljeće, 2014./

1146587_616836481715140_1457702489_n

foto: screenshot Facebook MasterChef Hrvatska

Gledajte večeras na Nova TV u 21:00. Informirajte se o MasterChefu a “lajkati možetete na Facebooku

Celebrity MasterChef kuhinja otvara svoja vrata i gledateljima otkriva prvih četvero celebrity kandidata koji su kazališne daske, svjetla pozornice i mikrofone zamijenili kuharskim pomagalima. Prva runda kulinarskog okršaja gledatelje će upoznati s vještinama četvero natjecatelja, a najlošiji od njih će već u sljedećoj epizodi morati napustiti show. Ovog petka vidjet ćemo kako će se kuhača primiti kantautorica Alka Vuica, modni dizajner Ivica Skoko, spisateljica Nives Zeljković i cavtatski glumac Nikša Kušelj.´

O Masterchefu

U prvih nekoliko nastavaka Celebrity MasterChefa gledatelji imaju priliku upoznati svih 16 kandidata. Jedan od prvih izazova bit će napraviti vlastito autorsko jelo koje će najbolje pokazati kulinarske vještine natjecatelja uz ograničeno vrijeme te neograničen izbor namirnica. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se natjecatelji snaći u Testovima osjetila, kao i tko će u Stres testu najbolje replicirati jelo koje će biti presudno za daljnji ostanak u MasterChef kuhinji. Brojni izazovi vrlo brzo će biti kobni za neke natjecatelje tako da već kroz prvih osam epizoda u showu ostaje tek njih dvanaest.

Naši celebrity natjecatelji zatim će se susresti s već svima dobro poznatom Kutijom iznenađenja. Na svojim radnim jedinicama dobiti će kutiju u kojoj se nalaze namirnice s kojima u zadanom vremenu trebaju napraviti što bolje jelo. U Testu kreativnosti netko od njih će imati privilegiju odabira između tri namirnice glavnu s kojom će svi morati kuhati, ali i još neke prednosti koje mu mogu povećati šanse za prolazak u polufinale.

Zahtjevni zadaci, utrka s vremenom i maštovitost upotrebe namirnica začinjeni vještinom ukrašavanja hrane, kroz ovaj zabavni i napeti show testirat će kreativnost i živce ljubitelja kuhanja koji će se publici predstaviti u potpuno novom svjetlu. Igor Mešin, Sanja Vejnović, Ivica Skoko, Filip Šovagović, Nikša Kušelj, Alka Vuica, Mario Valentić, Emilija Kokić, Nives Zeljković, Anđa Marić, Nada Rocco, Irina Čulinović, Ranko Zidarić, Ivana Husar Mlinac, Antonija Šola i Luka Nižetić kročit će u najpoznatiju reality kuhinju.

MasterChef je u Hrvatskoj, u programu Nove TV (vlasniku licence) u dvije sezone emitiranja ostvario ne samo izvrsne rezultate gledanosti: čak 34,1% gledatelja pred malim ekranima gledalo je prvu i drugu sezonu MasterChefa (Izvor: AGB Nielsen: 18-54, period: sezona 1: 21.03-17.06.2011 i sezona 2: 24.09.-24.12.2012), već je pridonio i populariziranju vrhunskog kulinarstva u Hrvatskoj, potaknuo veliki interes prema kuhanju općenito te omogućio kandidatima zaposlenje u kuharskom sektoru odmah po završetku show-a u kojem su imali prilike pokazati svoja znanja, vještine, ambicije i naučiti puno o samoj struci.

Enhanced by Zemanta