Prekinuli ste vezu,kako preboljeti?

Prekinuli ste vezu,kako preboljeti

Prekinuli ste vezu iz vašeg života je otišla osoba koju ste voljeli i još uvijek volite,što sada, kako dalje, kako preboljeti,kako nastaviti živjeti,pitate se?Prekidi se dešavaju svaki dan.Patnja je neminovna nakon toga,ali i bijes i želja za osvetom.Svakako čete proživjeti tri faze dok se ponovno ne vratite u normalu,o njima čemo ovdje ponešto napisati.

thšto vam donosi prekid veze
Prva faza je faza boli.Ovo je prva faza poslije prekida. Možete osećati neizdrživu bol.Srca vam stalno ubrzano kuca i vjerovatno ćete plakati nekoliko dana i noći.U tom vremenu razmišljat ćete o prekinutoj vezi,pitat ćete se zašto je došlo do toga.Neizmjerno ste tužni. Život vam više neće imati smisla ,smatrat ćete da više nikad nećete moći normalno živjeti.Teško vam je zaboraviti tu osobu. Neki ljudi u ovoj fazi bol utapaju u alkoholu; neki počinju više jesti, a drugi odbijaju hranu. Bez obzira kako vi reagujete, u ovoj fazi vaš je život u očajnom stanju i odmah morate naći snage da preduzmete nešto.Počnite se nositi sa situacijom kako god znate i umijete. U ovoj fazi provodite što više vremena s prijateljicom kojoj je stalo do vas. Može se raditi i o članu porodice. Nemojte biti sami. Budite uz osobu koja će vas razumjeti i koja vam može pomoći da krenete dalje sa životom. Ugađajte sebi koliko možete , radite ono što vam se sviđa. Slušajte dobru muziku, vježbajte, idite na putovanje ili radite bilo šta, što će okupirati vaše misli.Samovanje će vas samo tjerati na razmišljanje o bivšoj vezi, a to će pogoršati situaciju.Svakodnevno upoznajemo nove ljudi, neka poznanstva prerastaju u prijateljstva.Čuli ste za izreku da ništa nije vječno. Veza u kojoj ste bili je gotova, a možda se to desilo baš u pravo vreme.

indeksiraj

Druga faza je faza u kojoj mu želite zlo i želite se osvetiti.To je faza oporavka. U ovoj fazi se ljubav prema bivšem počinje pretvarati u bijes.Smišljate stvari koje će mu zagorčati život. Počinjete raditi nešto što se vašem bivšem nikad nije sviđalo. Možda ćete početi izlaziti s nekim samo da se osvetite bivšem. Podsvjesno se trudite ponovno pridobiti bivšeg, ali uvjeravate samu sebe da ga mrzite.Kad se nađete u ovoj fazi, budite sretni jer to znači da ste došli do sredine procesa oporavka. Ovakva su osjećanja normalna poslije prekida. Ali u ovom čitavom procesu ljutnje i osvete bivšem dečku,nikako nemojte raditi ono zbog ćega biste kasnije mogli požaliti. Dobro razmislite o svakom koraku. Odvojite se od svih stvari koje vas na njega podsjećaju. Spalite ljubavna pisma, razglednice, bacite CD-e i odjeću koju vam je darovao. Nemojte izlaziti na mjesta koja vas na njega podsjećaju,bacite sve što je njegovo, kako biste što pre zaboravili to loše iskustvo.

images

Treća faza je faza preboljevanja bivše ljubavi. U ovoj fazi ste gotovo već preboljeli bivšeg dečka.Pitate se zašto ste uopšte protratili toliko vremena na osobu koja nikad zapravo nije bila vaša. Počinjete razmišljati o tome kako ponovno živjeti punim plućima.Riješili ste se boli za njim.
U ovoj fazi ste najgore prosli,spremni ste za nove pobjede i veze. Uvjek cjenite svoje veze, ali kad vam nešto počinje zadavati više bola nego zadovoljstva, uvek je bolje završiti to pravovremeno nego više patiti kasnije.Kad shvatite sve faze oporavka poslije prekida, bit će vam lakše da se izvučete iz krize i zacijelite slomljeno srce. Život je pun novih prilika ,samo ih treba zgrabiti. Nemojte gubiti vrijeme razmišljajući o bivšim vezama. I, zato, izvucite iz tog iskustva pouku i ne dozvolite da vam se takva greška više ponovi u životu.
I svakako zapamtite vrijeme je najbolji lijek, ali morate znati i ovo kada se jedna vrata zatvore-druga se otvore, zato naprijed u nove pobjede.