Pripremite kosu za ljetovanje

ljetovanje

Znate i same da kosa strada od sunca, klorirane i slane vode. Evo par prektičnih savjeta da se vratite s godišnjeg odmora sa zdravom a ne suhom kosom.

Što treba učiniti prije nego što krenete na ljetovanje? Pripremite kosu za ljetovanje

kupite preparat za kosu sa zaštitom od sunca, klorirane i slane vode. Ovi proivodi mogu biti u obliku kreme, spreja ili losiona. lako se nanose i zaista su djelotvorni.
kupiti šampon bez sulfata. Sunce i voda bilo morska ili iz bazena isušuju kosu, pa vam ne treba i šampon to radi.
ponesite šešir. To je svakako najbolja zaštita kose od sunca.
učiniti tretman brazilskim keratinom. Kosa će vam biti napunjena” keratinom, pa će se manje isušiti, a navečer nećete imati problem s feniranjem i pravljenjem frizure.

po izlasku iz vode, kosu obavezno isperite
ne češljajte mokru kosu po svaku cijenu, ako ne možete lagano da je počešljate koristiti neki leavein regerator s tom svrhom
navečer perite kosu jednim šamponom. Pošto se na ljetovanju kosa pere svakodnevno, nema potrebe da se šamponirate dva puta.
njegujte kosu Arganovim uljem, ima izuzetno povoljno djelovanje na suhu kosu, a nije masno.
– odmorite kosu od feniranja i toplinskih alata.

A kada se vratite s ljetovanja

Njega kose nakon ljetovanja je jako bitna. Posjetite frizera, skratite krajeve i učiniti neki od intenzivnijih tretmana za regeneraciju i hidrataciju kose, na primjer Brazilski keratin, ukoliko ga niste učinili prije odmora. Osvježite boju. A kod kuće svakako kod svakog pranja nanesite i masku za kosu.