Pripremite kućne ljubimce za zimu

kučni ljubimci

Kućni ljubimci, osobito psi i mačke, zimi trebaju poseban tretman i kad je riječ o prehrani i o izlascima van. Psima koji borave u dvorištu potrebna je hrana bogatija bjelančevinama kako bi organizam imao dovoljno energije, koja se sada troši i na zagrijavanje tijela. Često im mijenjajte vodu jer se brzo smrzava, a u kućicu stavite dosta slame koja će ih grijati bolje od prostirki i dekica. Haski, malamut, samojed i bernardinac uživaju po hladnoći i ne treba im ništa posebno. Ali zato kratkodlake pse, posebno osjetljive pasmine, kad krenete u šetnju svakako odjenite u kaputić. Po povratku im dobro obrišite šape, noge i trbuh kako bi uklonili sol za posipanje ulica.

Nakon što svog ljubimca okupate, uvjerite se da je potpuno suh prije izlaska na hladnoću. Nikada ga po zimi ne šišajte jako kratko jer mu krzno čuva toplinu tijela. Ne ostavljajte svog ljubimca samog u autu. I imajte na umu da je antifriz otrovan za pse i mačke, pa obrišite svaku prolivenu kap.

Koje su im slabe točke

Psi i mačke zimi najčešće obolijevaju od upale ždrijela, očnih spojnica i nosa, napada ih kašalj, suh bez iscjetka ili vlažan i produktivan. Može doći i do upale drugih organa, a ženkice imaju posebno osjetljiv mokraćni mjehur. Pas otežano mokri, ponekad pritom bolno cvili, a u mokraći se može pojaviti krv. Sve su to ozbiljna stanja i potrebna je terapija koju će odrediti veterinar. Da se infekcija ne bi proširila do bubrega, pazite što pas jede.

Hrana bez solikučni ljubimci2

Obavezno mjerite pH mokraće jer ne smije biti lužnata. Ako jest, davajte psu hranu koja će je zakiseliti. Ponekad već dodavanjem paste (Uropet ili Urolisyn) svakodnevnoj hrani problem mokrenja prestaje i bez antibiotika. Psima koji su skloni oboljenjima urogenitalnog trakta ne davajte hranu koju vi jedete, već posebnu, s manje proteina i bez soli. Osigurajte im stalno svježu vodu, a povremeno uhvatite mokraću u čistu čašu i pomoću urokomb trakice napravite jednostavnu fizikalnu i kemijsku analizu. To je vrlo jednostavno, a omogućava da na vrijeme uočite problem i spriječite težu bolest.

Ancol Stormguard Dog Coat, L, Poppy Red

Ancol Stormguard Dog Coat, L, Poppy Red

  • Typically fits Beagle, Springer Spaniel
  • All weather style
  • Velcro fastening
  • Slit for lead
  • 46-56cm neck to base of tail

Ancol Muddy Paws Stormguard Coat with Fleece Lining – Red. Made from a heavy nylon material and lined with a luxuriously warm fleece, the Ancol Stormguard Coat design has been inspired by professional outdoor pursuits equipment. Your dog will remain warm and dry thanks to the all-in-one chest protector, and a lead attachment slit and reflective edges will ensure their safety too. The Stormguard dog coat will comfortably remain in position over your dog’s back thanks to its adjustable velcro fastenings and elasticated leg straps. Fully washable. Size Guide:
       Small – 10″-14″ (26-36cm)
       Medium – 14″-18″ (36-46cm)
       Large – 18″-22″ (46-56cm)
       Extra Large – 22″-26″ (56-66cm)
       Extra Extra Large – 26″-30″ (66-77cm) Price varies with size.

Cijena: £11.95

Preračunajte cijene s našim konverterom valuta (u sidebaru)

Saznajte više kako kupovati na AMAZONU