Protiv strija i ožiljaka

Protiv strija i ožiljaka

Ogrebotine, akne, rane ili operacije na našoj koži ostavljaju ožiljke koje nosimo čitav život. Međutim kao i u svemu ostalom i u ovoj situaciji priroda je naš vjeran saveznik. Želite li da ublažite vidljivost oštećenja na koži kao što su fleke, ožiljci i strije isprobajte ovih pet prirodnih boraca protiv strija i ožiljaka.

Ulje od kokosa

Masne kiseline u ovom blagotvornom ulju djeluju kao snažan antioksidans. Ulje ima antibakterijsko dejstvo, umiruje nadraženu kožu, obnavlja je i štiti od slobodnih radikala i djeluje preventivno protiv strija.

Primjena: Uljem svaki dan namažite oštećenje na koži. Ostavite da upije.

Sok od mrkve

Mrkva je prepuna vitamina A koji potiče zacjeljivanje rana i ožiljaka, ali i vitamina C koji njeguje i hrani kožu. Karoten u mrkvi čini kožu zdravom i daje joj svježinu.

Primjena: Pomiješajte sok od šaragrepe sa žličicom morske soli i nježno masirajte ožiljak. Ostavite da se osuši, pa isperite mlakom vodom.

Aloe vera

Vrlo moćna biljka koja prodire u najdublje slojeve tkiva, djeluje baktericidno i fungicidno, ubrzava zacjeljivanje rana i opeklina, stimulira stvaranje novih stanica kože. Aloa kožu umiruje i vlaži.

Primjena: Otkinite parče lista Aloa Vere i sokom iz lista namažite ožiljak. Ostavite da se osuši bez ispiranja. Sokom možete namazati čitavo lice ili suhe i ispucale dijelove kože.

Ulje lješnjaka

Hidratizira, obnavlja i hrani kožu. Ublažava strije, crvenilo kože i popucale kapilare. Brzo prodire u kožu, tonira je i zateže i na taj način održava njenu elastičnost i čvrstoću.

Primjena: Svaki dan uljem namažite područje oštećene kože i ostavite da upije.

Ulje vitamina E

Djeluje kao antioksidans koji sprječava formiranje slobodnih radikala na koži i štiti je od bilo kakvog oštećenja i starenja. Ima antiupalna svojstva i vrlo je djelotvorno kod opeklina, ožiljaka i strija.

Primjena:

Ulje nanesite na oštećenje na koži i ostavite da upije. Umjesto ulja možete koristiti i vitamin E u kapsulama.