Remen za savršenu figuru

remen

Remen:Za sve one koji nisu sigurni u svoje modne izlete donosimo nekoliko malih, ali bitnih pravila kako se remen nosi.

On je odavno izgubio funkciju pridržavanja malo preširokih hlača te danas čini neizostavni modni dodatak brojnih stajlinga. Želite naglasiti struk ili ga pak stanjiti, običnu haljinu učiniti zanimljivijom ili pak vizualno izdužiti noge, posegnite za remenom. No možda je vaš ormar prepun najrazličitijih remena, od onih jednobojnih tankih, do lakiranih, šarenih i širokih, no treba imati na umu kako ne paše svaki remen na svaku odjevnu kombinaciju te da krivi izbor može imati posve suprotan, neželjeni učinak.

NE
Slaganje boja
On , cipele, torba i haljina u istoj boji ne čine najbolji izbor. Ovu modnu pogrešku učinila je i obožavana Pippa Middleton, a previše iste boje u jednoj kombinaciji čine da cijeli stajling djeluje bezlično. U ovome slučaju posegnite barem za cipelama neke druge boje kako bi ostali modni dodaci došli do izražaja.

Previsoko postavljen široki remen 
Donedavno vrlo popularan modni trend širokih oblika mnoge je zaveo na krivi put. Iako široki remen, ponekad čak i desetak centimetara može odlično prikriti trbuščić, ako ga se postavi previsoko, može imati potpuno suprotan učinak – udvostručen učinka push-up grudnjaka i trbuščić koji viri ispod remena.

Pokriveni remen 
Svrha nošenja njegovog je da se vidi i istakne kakvu lijepu haljinu ili tuniku, a ne da ga skrivate. Upravo tu pogrešku je učinila Twiggy nabacivši na narančastu haljinu crni remen i preko njega crnu jaknicu upropastivši tako cijeli stajling.

Prešarena i nakićena kombinacija
Haljinica s crno-bijelim printom, duboki dekolte uokviren svijetlo zelenim obrubom i na to sve sjajni pleteno crni remena – doista previše za jedan stajling. Nemojte posezati za previše detalja, već se potrudite da se bude vrlo jednostavni i upamtite – manje je, u ovome slučaju, doista više.

Preuzak remen
Čak i na vrlo vitkim damama kojima je bitka s kojim kilogramom viška potpuna nepoznanica preuski remen može izgledati vrlo loše. Tako je sama Eva Longoria odjenula haljinica, a s truk utegnula vrlo uskim remenom te stvorila dojam jastučića.

 

DA
Remen za glamurozne obline
Duga glamurozna haljina vrlo lako može sakriti obline, a kako biste to izbjegli odličan način je posegnuti za remenom, baš poput Keire Knightley u obliku crne satenske trake koja će oblikovati figuru, a cijela kombinacija će zadržati jednostavan, a opet tako upečatljiv izgled.

 koji podiže cijelu kombinaciju
Kate Middleton već je nebrojeno puta pokazala kako je njezin stil doista nepogrešiv. Ovoga puta svima je dala modnu lekciju – uska i vrlo jednostavna haljina duljine do koljena dobila je glamurozan prizvuk zahvaljujući metalnom remenom u zlatnoj boji.

 koji oblikuje tijelo
Osim estetske uloge, ima i čarobnu mogućnost oblikovanja, tako obična haljina s tankim crnim remenom može savršeno naglasiti tijelo oblika pješčanog sata te struk vizualno učiniti tanjim.

u drugoj boji
Da remen u sasvim drugoj boji od ostatka stajlinga može izgledati doista odlično, pokazala je Claire Daines. Tanak crveni remen savršeno dodaje malo boje cijeloj kombinaciji te osvježava inače jednostavnu haljinu monokromatskog uzorka.

u istoj boji
I dok u nekim kombinacijama  u sasvim suprotnoj boji izgleda odlično, s nekim haljinicama odlično pristaj remen u istoj kombinaciji. Dobar primjer pokazala je Emily Blunt koja je sa žutom haljinicom kombinirala i tanki žuti  te cijeli stajling učinila neodoljivo stajliš.