Sassy voda – pomaže kod “ravnanja” trbuha

Sassy voda

Kako da napravite Sassy vodu koja, uz pravilnu prehranu od pet manjih obroka dnevno, djeluje ‘pogubno’ po salo na trbuhu:

Sassy voda ključni je sastojak ‘dijete za ravan trbuh’ (‘Flat Belly Diet’) koju je osmislila nutricionistica Cynthia Sass. Taj ukusni napitak, koji je dobio ime po svojoj kreatorici, osvježava i vitalizira, sadrži minimalni broj kalorija te ima blagotvorno djelovanje na organizam. Primjerice, đumbir smanjuje nadutost i umiruje probavni trakt.

Sassy voda –  Koncept Sassy vode počiva na činjenici da je ljudskom tijelu potrebno minimalno osam čaša vode kako bi ono moglo normalno funkcionirati. Naravno, ta količina je samo orijentir i početna točka jer potrebe za tekućinom variraju od osobe do osobe te o ovise o razini tjelesnih aktivnosti.

Iz tog razloga, tijekom četiri ‘ključna’ dana, na početku dijete za ravan trbuh’ (Flat Belly Diet) preporučljivo je popiti cijelu receptom određenu porciju. Također, preporučljivo je konzumiranje voća i povrća koji sadrže veliku količinu vode. Pravilna hidratacija tijela, pomaže održavanju nivoa tekućine u tijelu te sprječava zatvor i nadutost crijeva.

Morate imati na umu da je sama ‘ceremonija’ pripravka Sassy vode i njezino serviranje podsjetnik da će se stvari uskoro promijenit na bolje te se onda bez ikakvog problema možete fokusirati na zacrtani cilj: ravan trbuh!

Sastojci

– 8 čaša vode,
– 1 čajna žlica naribanog korijena đumbira,
– 1 svježi krastavac srednje veličine, oguljen i narezan na tanke ploške,
– 1 limun srednje veličine, narezan na tanke ploške,
– 12 listića zelene metvice.

Priprava

– Sve sastojke promiješajte u vrču.
– Stavite u hladnjak preko noći.
– Procijedite te popijte tijekom dana.