Ženski sat kao modni dodatak

sat

Sat: Malo je poznato da su prije 1. svjetskog rata ručne satove nosile isključivo žene. U to doba su se smatrali ženskim ukrasom koji je previše nalikovao narukvici da bi ih muškarci nosili.

Nurnberški urar Peter Henlein izradio je 1511. prvi džepni sat, koji je bio preteča današnjim ručnim satovima, a tijekom svog razvoja, već je u 17. stoljeću gospodi ponudio mogućnost da ih nose kao standardni asesoar na svojim odijelima.

sat

Današnji satovi nerijetko služe kao neizostavan modni dodatak, kako kod slabijeg, tako i kod jačeg spola, ali i kao simbol društevnog statusa.

Sat je modni dodatak koji će vam pomoći da na dogovoreno mjesto stignete na vrijeme. Nježni i ženstveni primjerak svakako zaslužuje biti dio vaše kutije s nakitom, a moći ćete ga nositi u svakoj prilici.

sat1

 

Danas se trendovi mijenjaju a sa njima i satovi koji prate modne trendove i postaju dio nezaobilaznog asesoara.U ponudi ima najrazličitijih satova, od onih skupih i sa potpisom slavnih dizajnera pa sve do jeftinijih, ali ništa manje efektnih i lijepih. Većina žena s novim trendom kupuje i novi sat, u novoj boji, pa makar to bila imitacija neke poznate firme.

Funkcionalan i lijep u isto vrijeme, sat može biti idealan modni dodatak koji će naglasiti vaš stil. U potrazi za adekvatnim modelom kao nadopunom vaših odjevnih kombinacija, bilo za šetnju, kazalište, večeru i slično.