Senzacionalno: kruh pomoću kojeg ćete izgubiti bore

ljepoticasi.com

Osnova svakog dobrog i zdravog doručka trebao bi da bude anti ageing kruh

Adekvatna i kvalitetna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja.

Zdravlje i ljepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti i ukoliko nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji. Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, oduzimaju u velikoj mjeri zdrav i lijep izgled. Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i lokalne masne naslage. Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora da bude očigledan do naših četrdesetih godina života.

RECEPT za kruh koji će vam olakšati borbu protiv starenja:

POTREBNO JE: 200 g heljdinog brašna, 200g integralnog pšeničnog brašna, 100g ražanog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašike kima, 1 kašika sjemena lana, malo ruzmarina, pola litra vode

PRIREMA: Pomiješati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentiraju. Zagrijati pečnicu na 250 C, Smešu sipati preko masnog papira za pećenje u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena. Sve zavisi koliko je kruh debeo, odnosno posuda velika.