Šminka za mlađi izgled

sminka

 Šminka: Kao što postoji šminka zbog koje izgledamo starije, tako postoji i ona koja nas može “pomladiti”. Da biste postigli zdrav i jedar izgled kože, potrebno je da neku kozmetiku i šminku izbjegavate i pronaći odgovarajuće proizvode za sebe. U “skivanju” godina, manje je zaista više.

Da ne bismo izgledali stariji nego što jesmo, potrebno je da ne koristimo šminku koja ističe godine, to se prvenstveno odnosi na pudere i podloge, previše sjenila za oči i tanke obrve. Nijansa pudera treba u potpunosti odgovara vašem tenu, jer svaki ton koji je tamniji dodaje godine. Također, jako je bitno da se tekući puder dobro fiksira puderom u prahu, da se poslije nanošenja ne bi zadržavao u boricama oko očiju i usana i još više ih isticao.

Što više godina imamo treba se što više njegujemo, koristimo kvalitetniju kozmetiku i da se što manje šminkamo. Točnije, šminkaćemo se gotovo isto količinski, samo će to izgledati “nenašminkano”. Šminku koja je neizostavna u “pomlađivanju” šminkom čine:

Kvalitetna podlogatekući puder u nijansi koja odgovara boji naše kože. Ne tamnija, ne svjetlija, nego odgovarajuća nijansa. Možda ćete morati pomiješate dva pudera da biste dobili vaš ton, ali kod tena kompromis nema.

Kvalitetna maskara i uvijene trepavice. Kada su vam trepavice ravne, one izgledaju kraće nego što su to zapravi. Zato je potrebno da ih “prelomiti” uvijačem ili minivalom trepavica. Maskara koju koristite treba biti svježa i sa dobrim pigmentom. Ako je takva jedan do dva sloja su dovoljni. Ako imate osjetljive oči, probajte bojanje trepavica pa vam maskara neće ni biti potrebna. Minival i bojanje trepavica su tretmani koji olakšavaju život.

sm

Olovka ili sjenilo za obrve. Ukoliko nemate prirodno lijepo oblikovane obrve ili su previše svijetle, koristite olovku ili sjenilo da ih ispunite ili potamnite. Ipak vodite računa da ne pretjerate u potamnjivanju. Kada birate nijansu olovne ili sjene one treba da su 2 nijanse svetijeod prirodne boje obrva. Tako će izgledati prirodno. Također, punije obrve čine da djelujete mlađe. Trajnije rješenje za “pojačavanje” obrva je trajna šminka, o čemu smo ranije pisali.

Šminka: Sjaj za usne,umjesto teških karmina, na usne nanesite lagani sjaj, bezbojna ili u boji. Tako ćete vizualno povećati vaše usne. Ako koristite ruž za usne, da bi vaše usne izgledale punije nanesite sjajilo samo na sredinu usana.

sm1

Rumenilo, kada se nasmijete, jagodice će se istaći i na to mjesto nanesite rumenilo. Da biste izgledali svježe, odaberite rumenilo u boji marelice ii roza boje, ovisno od tona vaše kože o čemu pročitajte više ovdje.

Korektor,jako važan. Nanosi se na podočnjake i nepravilnosti na koži. Ima ih u olovci, sticku, kremasti, … Važno je biti iste nijanse kao puder, jer njegova uloga je da prekrije sve “probleme” na licu i potpuno ujednači ten. Uvijek je bolje staviti malo korektora, nego dodavati puder.

Sve gore spomenuto čini temelju šminka za svaku ženu, a posebno ako ste prešle 30-u. Naravno da možete koristiti sjenila i ruževe za usne, samo vodite računa da dobro fiksirate šminku da ona ne bi isticala sitne borice i linije na vašem licu. Važno je i znati da li topao, hladan ili neutralan ton kože, jer pogrešnim izborom šminke možete izgledati starije i umornije. Pravilan izbor uvijek će vam omogućiti da izgledate odmornije i da vam lice “zasija i istaći će prirodnu ljepotu lica.