Sok od cikle

Cikla

Cikla je biljka poznata prije svega po svom jedinstvenom pigmentu, a koji sadrži brojne sastojke bitne za naše zdravlje

Prema velikom broju stručnjaka stoji kako bi se ova namirnica trebala konzumirati barem dva puta tjedno iz razloga što u sebi sadrži brojne sastojke koji potiču detoksikaciju organizma, odnosno čišćenje od svih štetnih tvari.

Također treba voditi računa da tijekom kuhanja velik dio tih korisnih sastojaka nestaje stoga ne treba pretjerivati sa kuhanjem. Malo ranije smo spomenuli bogatstvo tvari koji pomažu našem organizmu. To su prije svega minerali, vitamini, vlakna i fitokemikalije.

Od minerala treba izdvojiti: fosfor, kalcij, magnezij, kalij, željezo, kobalt i jod. Od vitamina treba spomenuti B vitamin, C vitamin i neophodnu folnu kiselinu koja je posebno bitna kod trudnica, ali i kod žena koje namjeravaju ostati trudne. Cikla

Pigmenti koje sadrži poput betaina i betanina imaju protuupalno djelovanje, a pored toga djeluju na sniženje povišenog krvnog tlaka. Sok do cikle treba konzumirati svkodnevno zbog puno razloga. Ako niste imali priliku probati vidjet ćete da se radi o zaista ugodnom i brzom načinu konzumacije svih potrebnih sastojaka za zdravlje našeg organizma.

Sok od cikle je tekućina puna hranjivih tvari i naravno vlakana neophodnih za našu probavu. Što se tiče okusa on je poprilično blag i podnošljiv za svaku dobnu skupinu. Može se kombinirati sa drugim tipom povrća i voćnih sokova.

Zašto je sok od cikle važan? Važnost soka proizlazi iz činjenice što djeluje kao pročišćivač krvi, dakle zbog svog detoksikacijskog djelovanja.

Ovaj sok isto tako može poboljšati krvnu sliku i to tako što stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica, što poboljšava izdržljivost, snižava krvni tlak te uzrokuje raspadanje bubrežnih kamenaca. Svakako jedna od najzdravijih namirnica na našem planetu.