Sulejman Veličanstveni se vraća – upoznajte novu Hurem

hurem

Najgledanija sapunica u Hrvatskoj je svakako Sulejman Veličanstveni, a sto se zapravo podrazumijeva pod pojmom sapunica? Izraz sapunica se prvi put počeo koristiti u SAD-u 1930-ih godina za žanr koji se pojavio na tada još novom mediju radija. 1940-ih su se sapunice počele proizvoditi za televiziju, te postale jedan od njegovih najpopularnijih žanrova. Izraz sapunska opera porijeklo ima u činjenici da su se te serije emitirale tokom dana, kada su u kućama uglavnom bile domaćice, te je njima bile namijenje reklame kojima se oglašavali novi modeli sapuna i slične kućne potrepština. Procter & Gamble proizveo je i sponzorirao prvu radio sapunicu 1930.-ih. (Procter & Gamble je u to vrijeme bio poznat po deterdžentima (sapunicama) te je zato došlo do riječi “sapunica” u radiju a kasnije i televiziji).Izraz sapunica je s vremenom stekao loše značenje, te se njime često označava na početku kvalitetna TV-serija u kojoj producenti i scenaristi bizarnim i neuvjerljivim zapletima pokušavaju povećati gledanost ili produžiti trajanje.U Latinskoj Americi se razvio poseban oblik sapunice koji se naziva telenovela. On je od kraja 1980-ih stekao veliku popularnost u svijetu i istisnuo klasični format sapunske opere koga koriste američke TV-mreže. Danas televizijske kuće često koriste termin dramska serija kako bi gledatelje uvjerili da je riječ o seriji kvalitetnog sadržaja.

Producenti najraskošnije turske serije ‘Sulejman Veličanstveni’ odlučili su da će ulogu Hurem, nakon što je Meryem Uzerli odustala zbog bolesti, preuzeti iskusna turska glumica Vahide Gördüm.

66

Nakon što je glumica Meryem Uzerli zbog ‘istrošenosti’ odustala od daljnje snimanja, nagađalo da će ulogu Hurem u popularnoj seriji ‘ Sulejman Veličanstveni’ preuzeti Gulcin Santircioglu.

Producenti najraskošnije turske serije su se na kraju ipak odlučili za iskusnu Vahide Gördüm koja je več jučer navečer pojavila u finalnoj epizodi treće sezone ‘Sulejmana Veličanstvnog’.