Super trikovi za jače nokte

Trikovi

Super trikovi za jače nokte

Maslinovo ulje i nježna masaža , zaštitne rukavice prilikom čišćenja te hrana bogata biotinom samo su neki od koraka koji će ojačati vaše nokte.

Mnogi od nas se svakodnevno bore sa slabim i lomljivim noktima. Evo par savjeta kako ih ojačate.

1.Maslinovo ulje kao kućna terapijaAko imate slabe, tanke nokte, umočite ih u maslinovo ulje na petnaestak minuta, nekoliko puta tjedno. Ovaj kućno liječenje jača krhke i oštećene nokte , kao i nokte koji se listaju.

2. Zaštitite ruke rukavicamaKada perete suđe, radite u vrtu ili čistite, nemojte biti lijeni – zaštitite ruke rukavicama. Proizvodi za čišćenje sadrže razne kemikalije koje oštećuju vašu kožu i nokte te oni pucaju i slabe.

3. Jedite hranu bogatu biotinom – U prehranu uvrstite namirnice bogate biotinom, odnosno kuhana jaja, žitarice, cvjetača i avokado. Osim što doprinosi cjelokupnom zdravlju, biotin je odgovoran i za jače nokte.

4. Nemojte noktima raditi “popravke po kući” – Nemojte nokte koristiti za sitne “popravke” po kući, na primjer za otvaranje paketa hrane, struganje sitnih mrlja ili otvaranje limenki. Radite to obavite alatom predviđenim za slične poslove.

5. Ne pretjerujte s lakom i s acetonomNemojte prečesto lakirati nokte i koristiti odstranjivač laka za nokte. Ako to činite svaki dan , vaši nokti mogu postati suhi i slabi.

6. Masirajte nokte Masiranje noktiju stimulira cirkulaciju te pomaže da nokti rastu . Koristite losion za nokte i masirajte ruku , kutikulu i same nokte . Također , usvojite naviku nanošenja kreme na ruke svaki put kada ih operete .

7. Pijte puno vode – Poznato je da voda doprinosi zdravlju cijelog organizma, dakle i noktiju. Dovoljno tekućine pomaže suhim i oštećenim noktima jednako kao što pomaže i vašoj koži i kosi.

izvor : ordinacija.hr