Trbuh čvrst i ravan u 5 koraka!!

Trbuh

Trbuh ravan i čvrst temelj je dobro oblikovanog tijela. Mišići trbuha ili abdomena vrlo su važni jer podržavaju kralježnicu s prednje strane i upravo zbog njihove velike važnosti majka priroda pobrinula se da trbušne mišiće možete učiniti čvršćima i bez bolnog ‘pumpanja’ u teretani,dakle bez napornih vježbi.Vrlo važno je da se uvijek držite uspravno,jer s pogrbljenim držanjem ne samo da izgledate deblje, nego i oslabljujete trbušne mišiće.
Dok sjedite u automobilu, za uredskim stolom ili ležite u krevetu u idealnom položaju ste za jačanje trbušnih mišić,trbuščića se možete riješiti i dok šećete psa.Slijedeće jednostavne i bezbolne vježbe možete raditi gotovo svugdje.

brzo-hodanje-2

1. Dok u automobilu stojite na crvenom:
Stišćite i opuštajte trbušne mišiće dok stojite na crvenom svijetlu. Ove su vježbe ekvivalent Kegelovim vježbama koje jačaju mišiće zdjeličnog dna: izvode se gotovo neprimjetnim pokretima.

2. Dok sjedite za stolom:
Uvucite trbuh kao da zakopčavate uske traperice i trideset minuta dišite tako da ne opuštate trbušne mišiće. Ponovite pet puta.

ispravno-drzanje

3. Dok ste u krevetu:
Stavite palčeve odmah ispod pupka. Izdahnite i napuhnite trbuh, a zatim udahnite gurajući pupak prema kralježnici. Zadržite deset sekundi pa ponovite četiri puta.

4. Dok šećete
Držite se uspravno s ramenima prema nazad i pet koraka držite mišiće abdomena stisnutima. Opustite ih slijedećih pet koraka i ponavljajte sve dok se ne vratite kući.

9934-vjezba 7

5. Bicikliranje bez pedala
Poznata vježba vožnje bicikla bez bicikla, u ležećem položaju, ne samo da jača trbušne mišiće nego i sagorijeva masnoće u velikoj količini aktivirajući krvožilni sustav.