Tri vazna uslova za dobar seks

sex

Dr. Laura Berman je svjetski poznat stručnjak u području seksualnog obrazovanja i voditelj popularne emisije na TV Opre Vinfri. Objavila je brojne knjige o seksualnosti, među kojima su i “Kako razgovarati s djecom o seksu”, “Nije do njega, već do vas”, “Sex pun ljubavi”, itd.. Uglavnom su nam poznata njena “važna tri uvjeta za dobar seks”, ali budimo iskrene – da li ih redovito primjenjujemo?

Prvi uvjet – snažno i zdravo tijelo

Ovdje je riječ o mišićima. I njihovoj snazi​​. Laura ističe da je veoma važno imati snažne pelvične mišiće koji doprinose općem zdravlju reproduktivnih organa. U seksu, ovi mišići mogu učiniti čuda u pogledu tjelesnih reakcija na partnerovu stimulaciju. Zato je pravilo “broj 1” održavati njihovu snagu i to pomoću Kegelovih vježbi. Nekoliko stotina dnevno – to je mjera koju preporuča dr. Berman.

Drugi uvjet – kreativan duh.

Što je to u knjizi “Pedeset nijansi siva” što je privuklo toliku pozornost čitatelja? Nije poanta u tome što pokreće libido, već što inspirira žene da pronađu i ojačaju vlastiti “mišić za fantaziju”. Jedna od ključnih erotskih točaka temelji se na potpunoj predaji, dakle fantaziji koja se lako može dopasti “alfa” ženama. Dopustite svom partneru da preuzme potpunu kontrolu, zakažite i dejt “potpune predaje” s njim, a ako vam to nipošto nije po ukusu, osmislite zajedničku strategiju za jačanje fantazije. Kreativnost je važna iz jednostavnog razloga – najsnažniji seksualni organ je mozak!

Treći uvjet – otvoreno srce

Koliko god da priželjkujemo duboke i snažne seksualne doživljaje s partnerom, događa se da nam svakodnevica ili nešto što on kaže i učini u trenutku zatvori srce. I ta se reakcija može otkloniti vježbom. Zamislite takvu situaciju, a onda zamislite i kako vam se srce otvara, poput cvijeta. Zamislite kako vam se prsni koš širi i puni svjetlom. Tako će se pokrenuti kanali ljubavi, radosti i – prije svega, seksualne energije,samim tim cete ostvarit dobar sex.