Uskrs, dekoracija doma

Uskršnji blagdani, popraćeni toplim travanjskim vremenom i proljetnim ugođajem, bit će još ljepši ukoliko prigodno dekorirate vlastiti dom. Mnogo je razloga za veselje prigodom nadolazećih uskršnjih blagdana. Religiozno značenje Uskrsa, okupljanje obitelji i prijatelja kao i školski praznici, koji se nadovezuju na blagdane, unose već sada radost u mnoge obitelji. Dobro raspoloženje potrebno je unijeti i u okruženje vlastitog dom kako bi ugođaj bio kompletan. Prigodnim dekoracijama unijet ćete svježinu u prostor, a blagdansko ozračje naglasit ćete tradicionalnim, ali i inovativnim uskršnjim dekoracijama.

Pisanice su obavezan element uskršnjih dekoracija. Kao ukras uskršnjeg drvca ili nezaobilazna dekoracija stola, pružaju snažan blagdanski ugođaj i predstavljaju tradicionalnu dekoraciju. Metode izrade maštovitih pisanica su vrlo različite, a krajnji rezultati toliko zadivljujući tako da predstavljaju prava mala umjetnička djela kućne radinosti. Ornamenti pisanica najčešće su povezani s tradicijom kraja iz koga potječu, no motivi mogu biti vrlo raznovrsni – od tradicionalnih do apstraktnih, biljnih ili jednostavno koloriranih. Pisanice u jestivom ili isključivo dekorativnom obliku, važan su element uskršnjeg dekoriranja, a osobita radost djeci koja rado sudjeluju u njihovoj izradi. Uskrs i pisanice usko su povezani, pa je sasvim razumljivo da su i ove godine najvažniji dekorativni element kreiranja blagdanskog ugođaja.

uskrsnje uredenje01

 

 

 

 

uskrsnje uredenje02

 

 

 

 

 

 

 

 

Uskršnja drvca, s različitim visećim dekoracijama ili potpuno bez njih, unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja. Dekorativna drvca su simbolično predstavljena većim ili manjim granama čija se dimenzija odabire ovisno o raspoloživom prostoru kao i poziciji na koju će se smjestiti. Idealno ih je staviti u staklene vaze ili posude na vidljivo i istaknuto mjesto u prostoru. Svojim će prirodnim izgledom unijeti proljetnu svježinu, ali i eleganciju koja ističe blagdanski ugođaj.

uskrsnje uredenje06

 

 

 

 

uskrsnje uredenje08

 

 

 

 

 

 

 

 

Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljenje i dekoriranje blagdanskog stola. Uz malo mašte, blagdanski će stol biti svečan, otmjen i drugačiji od svih prethodnih. Cvjetni buketi kao i ukrasne svijeće upotpunit će dnevni dojam, a večernji ugođaj uz mirise i plamen svijeća istaknuti blagdansko ozračje vašeg doma.

uskrsnje uredenje10

 

 

 

 

uskrsnje uredenje12