Novac – Uz feng shui do više novca

novac

 Uz pomoć feng shuija možete privući više novca u svoj život i poboljšati svoje poslovne šanse. Novac se povezuje s bližim lijevim uglom bilo kojeg prostora.

Glavno područje je u najjužnijem uglu stana, ali postoji područje financija u svakoj prostoriji, radnoj sobi, spavaćoj, kuhinji itd. Da biste ta područja ispunili pozitivnom energijom, slijede jednostavni i brzi savijeti.

Očistite nered

1. Očistite nered u ovim područjima. Ako se riješite nepotrebnih stvari privući ćete pozitivnu financijsku energiju.

novac1

Popravite slomljene stvari

2. Popravite sve stvari koje su slomljene ili nefunkcionalne. Sve što ne radi ne bi trebalo da držite u ovom prostoru, ali ni generalno u svom domu.

Ispunite prostor simbolom bogatstva

3. Ispunite ova područja simbolima bogatstva. To su činija s novčićima, sretni bambus ili bilo kojim drugim predmetom koji simbolizira bogatstvo. To mogu biti i osobni simboli poput slike luksuzne kuće koju želite, modela jahte ili luksuznog automobila koji želite…

Uskladite boje

4. Financijsko područje doma ispunite zelenom i ljubičastom. Zelena boja simbolizira vitalnost i rast, a ljubičasta je boja bogatstva.

novac

Cijenite novac

5. Obratite pažnju na to kako se prema novcu odnosite svakodnevno. Držite li novac nesortirano i neuredno po džepovima?! Iz novčanika izbacite sve nepotrebno, novčanice uredno složite, a prema svakoj novčanici se odnosite kao da je cijenite i da ima veliku vrijednost.

Bilježite troškove

6. Ako odbijate da se bavite novcem, novac će se odbijati od vas. Zbog toga bilježite troškove, račune plaćajte na vrijeme i sl…

Živite darežljivo

7. Živite darežljivo. Novac formira posebnu energiju i treba se kretati kroz vaš život, zato novac morate davati da bi vam pristizao. Ako zaista nemate nimalo novca koji biste dijelili s drugima darujte svoju ljubaznost, vrijeme, energiju, vještinu.

Budite zahvalni

8. Budite zahvalni na onome što imate. Što više cijenite stvari koje imate, nevažno koliko male bile, to ćete privlačiti više novih stvari u svoj život.

Feng shui (tradicionalni kineski: 風水, pojednostavljeni kineski: 风水; izgovara se: /ˌfʌŋˈʃweɪ/ – mandarinski dijalekt, ili: /ˈfʌŋʃuː.i/ – kantonski dijalekt) je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu Chi u svoje domove i svoj život kako bi osigurali sreću cijeloj obitelji i svojim potomcima. U svojoj biti, on se temelji na promatranju nebeskih i zemaljskih sila, tj. vremena i prostora i interakciji energije ova dva faktora. A svrha mu je uravnoteženje istih kako bi se postigao sklad i sreća.

Sam izraz doslovce preveden znači “Vjetar voda”, što je skraćenica za odlomak iz knjige Zangshu, koju je napisao Guo Pu iz Jin dinastije, a koji glasi:

“Chi leti na vjetru i rasipa se, a zadržava se kada naiđe na vodu.”

U prenesenom značenju ova rečenica ukazuje na pokretljivost energije i sredstva kojima ona putuje, tj. koja utječu na nju, a to su vjetar i voda.

Tradicionalni feng shui zasniva se na kineskom kompasu, Luo Pan-u, koji vrlo precizno mjeri strane svijeta i daje brojne podatke potrebne za analiziranje nekog prostora. No feng shui je moguće prakticirati i uz pomoć modernog zapadnjačkog kompasa, no u tom slučaju morate dobro poznavati teoriju, kako biste ispravno protumačili značenje kompasnih očitanja.

Izvor: Wikipedija