VALENTINOVO – Napišite ljubavno pismo

 ljubavno pismo

Mnogi smatraju da je Valentinovo produkt potrošačkog društva i da je izmišljen kako bi trgovci između Božića i Uskrsa zaradili na poklonima. Bilo kako bilo, ovaj praznik dan je zaljubljenih, i iako je lijepo dobiti poklon ili  nekoga darivati, poklon ne treba nužno označavati neku stvar velike materijalne vrijednosti. Ove godine umjesto da voljenoj osobi darujete neki od tradicionalnih poklona za Valentinovo, odvažite se i napišite ljubavno pismo, jer takvo pismo, bolje nego bilo kakav dar, vezi daje dozu romantike.

Pisma spajaju duše bolje negoli poljupci…” svojedobno je napisao slavni britanski pjesnik John Donne.

Navodno, i sam običaj slanja ljubavnih pisama potječe od svetog Valentina.  Navodno je sveti Valentin je iz tamnice poslao pismo djevojci u koju je bio zaljubljen. Pismo je potpisao s „tvoj Valentin“.

ljubavno-pismo[1]Kako biste uspješno napisali ljubavno pismo pokušajte biti što spontaniji i iskreniji prema osobi koju volite. Ljubavno pismo izražavanje je emocija, stoga zaboravite tipkovnicu i pišite rukom. Nemojte pretjerivati s duljinom pisma, dovoljno je ispisati jedan list papira, ali potrudite se da rečenice budu dojmljive i lijepe.

Razmislite o vašem cjelokupnom odnosu, od kada ste se upoznali do danas. Sigurno ćete se sjetiti već pomalo zaboravljene, ali ipak romantične situacije koju ste zajedno proživjeli, prisjetetite se kada je vaš odnos postao ozbiljan i kada ste shvatili da ste stvoreni jedno za drugo. Trudite se biti iskreni i svojim riječima opisati ono što osjećate, razotkrijte sebe i svoje osjećaje. Neka ovo pismo bude podsjetnik vašoj dragoj osobi koliko i zašto ju volite.

Pismo je najbolje pisati na ukrasnom papiru predviđenom za takvu namjenu, komplet papira za pisma i koverte možete kupiti u svakoj papirnici. Kada pismo završite razmislite kako ćete ga uručiti voljenoj osobi. Možete pismo ostaviti na jastuku, a ako ne živite zajedno, pismo možete ubaciti u poštanski sandučić ili ga predati vašoj ljubavi na romantičnoj večeri. ljubavno pismo