Vaša omiljena nijansa laka govori o vašem karakteru

 

Lak

Da li vam obično treba desetak minuta da se odlučite kojom ćete bojom nalakirati nokte? Iako vjerovatno imate nekoliko omiljenih nijansi, vjerujemo da je na kraju krajeva vaše raspoloženje presudno u odabiru boje. Ako se osjećate ženstveno najvjerovatnije ćete odabrati nježnu ‘nude’ ili ružičastu nijansu, ako ste sretni i razigrani odabraćete jarku žutu ili pink, a kad se osjećate zavodljivo obično su to neke crvene ili tamnije nijanse.

Iako se većina žena upravo ovako odlučuje za trenutnu boju noktiju, ona koju ipak najčešće odabiremo (a znate da imate takvu) govori mnogo o karakteru te osobe. Odaberite nijansu najbližu ovim ponuđenima i saznaćete nešto više o sebi…

Ako najviše nosite crni/veoma tamni lak vi ste… kreativni

Lijep taman manikir veoma je šik. Većina žena koje nose veoma tamne boje kreativni su tipovi koji razmišljaju izvan okvira – i imaju pomalo buntovnu narav. Ujedno to su žene s puno samopouzdanja jer treba znati nositi ovako odvažnu nijansu.

Ako najviše nosite neonske boje vi ste… energični

Jarke boje automatski podižu raspoloženje i nivo energije, tako su i ovo osobe pune životne snage i poleta. Takve osobe veoma su pozitivne i uživaju u društvu prijatelja.

Ako najviše nosite nežne pastelne boje vi ste… opušteni

Nježne boje kao što su blijedoružičasta, krem, pa čak i varijacije nježne žute ili koraljne, pomažu da se opustimo, što znači da je i takva osoba opuštenije naravi. Ove osobe uvijek su ugodno društvo jer nisu napadne i preglasne.

Ako najviše nosite narandžaste nijanse vi ste… impulsivni

Odvažne boje nose odvažni ljudi. A kada je u pitanju narandžasta to su aktivne osobe koje nemaju puno strpljenja, pa će radije stvari preuzeti u svoje ruke i “zakuvati” neku akciju ako već nema postojeće kojoj se mogu priključiti.

Ako najviše nosite boju crvenog vina vi ste… seksi

Tamni nokti boje crvenog vina su zavodljivi, a takav je i karakter ličnosti koja nosi ovu nijansu. Ova osoba je senzualna i neodoljiva poput aromatičnog i opojnog vina.

Ako najviše nosite klasični bijeli manikir vi ste.. elegantni

Bez obzira da li je riječ o bijelom laku na čitavom noktu ili klasičnom manikiru s bijelim vrhom – ovo je svevremenski look koji je elegantan i uvijek u trendu. Taj manikir dobro stoji ženama svih godišta te čak podmlađuje onu osobu koja je nosi.

Ako najviše volite kombinovati neutralne i jarke boje vi ste… veseli

Na primjer bež boja nokta s tračkom metalik ili neonske boje na vrhovima. Ovo su uravnotežene osobe koje znaju kada je vrijeme za ozbiljne stvari, ali se itekako znaju otkačiti kada to prilike dopuštaju!

Ako najviše nosite vatreno crvenu boju vi ste… strastveni

Treba li tu puno objašnjavati? Crvena je najseksepilnija boja koja savršeno odražava strastvenu stranu žene koja je nosi.