Iz ljetne avanture u ozbiljnu vezu

images

Ljeto je vrijeme u godini poznato po porastu temperatura, ali i uzavrelih strasti, pa nije niti čudno što se mnogo afera i ljubavi rađa upravo u ljeti. Razlog zbog kojeg su ljetne avanture toliko zanimljive je što su opuštene, jer nema pritiska s nijedne strane – naprosto uživate jedno u drugome i u zajedničkom druženju i veza je moguća i kasnije.

Ljeto i godišnji odmor znače slobodu, opuštenost i bezbrižnost, a vraćanje u realnosti sa sobom donosi tisuću problema i obaveza koji mogu biti pravo opterećenje za vezu nastalu iz ljetne avanture. Prelazak iz bezbrižne ljetne avanture u nešto konkretnije znači da morate više naglaska staviti na tuđe potrebe i želje, ne više samo na svoje. Toga morate biti svjesni prije nego se upustite, ali morate isto tako biti fleksibilni i spremni se prilagođavati po putu i usput kako se susrećete s problemima. Početak ovakve veze, osobito kada je u pitanju veza u kojoj par živi razdvojen možda stotinama kilometara, može biti težak. Budite spremni raditi na toj vezi i na rješavanju problema. Nemojte odustajati i prekidati čim naletite na prve veće probleme. Na njih morate biti spremni, i bolje je biti ih svjestan i prije nego se upustite u vezu. Strpljenje, fleksibilnost i trud tu su najbitniji.

Savjet; nije lako, ali definitivno je moguće vruću ljetnu aferu pretvoriti u stalnu vezu: pridobijte njegove prijatelje, nemojte se samo valjati po krevetu – pronađite zajedničke interese, napravite nešto van konteksta, UPMTITE: miris može učiniti čuda, budite iskreni (prema sebi i njemu, budite realni u svojim očekivanjima i budite potpora jedno drugom

Isplati li se sve to skupa? Ponekad ne, ali ponekad – itekako!