Vježbajte trbušne mišiće i tijelo u toplini doma

vježbe

Izležavanje na krevetu tijekom božićnih i novogodišnjih praznika najveći je krivac masnih naslaga kojih se kasnije teško riješiti. Najviše problema, osobito osobama starije životne dobi, zadaju trbušni mišići i stražnjica. Ako ste i vi primijetili da teže zakopčavate hlače nego je to bio slučaj početkom ljeta, vrijeme je da počnete vježbati!

Vježbe za oblikovanje trbušnih mišića

Lezite na desni bok s tim da se oslonite na lakat. Lijevu nogu prebacite preko desne i u tom položaju podižite tijelo sve dok ne počnete osjećati zatezanje trbušnih mišića.

Lijevu ruku cijelo vrijeme držite ispred trbuha i pokušajte biti u istoj pozi. Vježbu ponovite tri puta, a zatim se prebacite na drugu stranu.

Vježba za učvršćivanje stražnjice

Na lijevu nogu se oslonite, a desnu ispružite prema natrag. Ruke smjestite ispred grudi s tim da su vam dlanovi i laktovi cijelo vrijeme spojeni. Pokušajte saviti lijevu nogu, ali obratite pažnju da vam je tijelo uspravno. Trbuh, leđa i stražnjica moraju biti zategnuti. Vježbu ponovite najmanje pet puta, a zatim se prebacite na drugu nogu.

Vježbe za trbuh i leđavježbe1

Lezite na leđa, noge podignite u zrak i prekrižite ih s tim da su vam nožni prsti zategnuti. Ruke ispružite ispred sebe, a podižite glavu i ramena. Vježbu ponovite najmanje deset puta.

Nakon vježbe obavezno se opustite. Primjerice, lezite na trbuh i nekoliko puta podignite gornji dio tijela. Ruke vam cijelo vrijeme moraju biti ispružene.