Vježbama do lijepog držanja

trbušnjaci

Moderan način života znači da gotovo sigurno nismo aktivni kao prethodne generacije. Svi mi provodimo duge sate sjedeći na klupama, ispred računala, u automobilima i ispred televizora. U tim situacijama, ne koristimo naše mišiće kako nam je priroda izvorno namijenila, što dovodi do lošeg držanja tijela.
Dvije su priče koje će otkriti utjecaj spavanja, držanje tijela, prehrambenih navika, vježbanja i potrebe za vježbanjem.
Loše držanje može uzrokovati ozbiljne probleme na vašoj kralježnici, ramenima, kukovima, koljenima,a može doći i do kratkoročnih nelagoda, kao što su ukočenost vrata i glavobolje. Također može uzrokovati bol u vratu, bol u leđima i smanjenu fleksibilnost. S druge strane, dobro uspravno držanje će smanjiti prekomjerno opterećenje na vaše mišiće i zglobove, optimizirati disanje i cirkulaciju, te pomoći da skeletna konstrukcija ostane jaka i poravnata. Ono također poboljšava vašu osobnost i ljepotu. U nastavku članka slijedi nekoliko jednostavnih vježbi za poboljšanje pravilnog držanja tijela.

Ispravite se podignite ramena, uvucite trbuh, izravnajte vrat i podignite bradu. Nije lako naučiti pravilno držanje, ali kad se usvoji i postane automatsko, izgledat ćete elegantnije i ljepše. Osim toga, i grudi će izgledati više. Ako se držite pogrbljeno, ciljanim vježbama ojačajte leđne mišiće. U teretani možete vježbati na spravi namijenjenoj posebno razvijanju i jačanju leđnih mišića

• . Napnite leđne mišiće,
• Podignite prsa za otprilike 30 do 35 stupnjeva od poda,
• Zaustavite se i zatim se polako spustite u početni položaj.
Vježbe za stolom
• Podignite svoja koljena u sjedeći položaj.
• Ovo je veoma praktična vježba za jačanje vaših trbušnih mišića u kojoj možete nositi visoke pete i suknju.
• Kako vježbati:
• Sjednite ravno na stolac bez ručki,
• Primite se rukama za rubove stolca pored Vaših bokova,
• Polako podižite koljena prema prsima i izdahnite istovremeno. Pazite da su Vam leđa pritisnuta uz naslon od stolca.
Trbušnjaci
Obični trbušnjaci postaju učinkovitiji ako istovremeno podignete noge (koljena su još uvijek savijena) i držite ih paralelno s podom i pod desnim kutom u odnosu na pod. Ova vježba je učinkovitija zbog toga što gornji trbušni mišići rade više s obzirom da Vaše noge i bokovi ne rade ništa.