Voće za gubitak kilograma

Voće

Za gubitak težine veoma je važno da vodite računa o svojoj ishrani. Prije svega, trebate jesti puno voća i povrća. Voće sadrži veoma malo kalorija i masti, a pored toga sadrži velike količine vlakana.

Svi plodovi su bogat izvor vitamina, minerala i antioksidansa koji su izuzetno važni za zaštitu našeg tijela od raznih bolesti. Neko voće posebno pogoduje gubitku kilograma.

Dijeta,

gledano s prehrambenog stajališta, podrazumjeva ukupnu količinu hrane i pića koje osoba unese u svoj organizam.Prehrambene navike su uglavnom definirane podnebljem i kulturnim utjecajem, ali i induvidualnim odabirom. U svakidašnjem govoru, riječ dijeta, uglavnom podrazumijeva poseban i kratkotrajan prehrambeni režim, najčešće u svrhu regulacije tjelesne težine. No, korijen riječi dijeta (lat. diaeta) označava uredan način života s obzirom na hranu, piće, spavanje i odmaranje odnosno njegovanje zdravlja. Dakle, pravo značenje riječi dijeta nije u kratkoročnim rješenjima, već u postupnoj prilagodbi prehrane pojedincu u svrhu postizanja ravnoteže u organizmu.

Ananas

Ananas ne sadrži holesterol i masti. Ananas je bogat esencijalnim nutrijenatima, vitaminima, vlaknima, mineralima i antioksidansima. To je super voće za mršavljenje. Sadrži 85% vode koja pomaže u održavanju želuca punim duže vremena i smanjuje potrebu za konzumiranjem hrane.

ananas

Lubenica

To je jedino voće potpuno bez masnoća. Lubenice su bogate vitaminima A i C. Lubenica pomaže u smanjenju krvnog pritiska i puni tijelo energijom. Također sadrži dosta vode. Dakle, ona također smanjuje potrebu za konzumiranjem hrane i uz nju gubite kilograme.

Banana

Banane su bogate topivim škrobom koji ubrzava sagorjevanje masnoća. Banane čine vaš želudac punim, a ako bi u međuvremenu pili malo vode, to će vam pomoći da budete puni energije tokom cijelog dana.

Jabuke

Jabuke su bogat izvor vlakana. Budući da su jabuke uglavnom slatke, one pomažu u zadržavanju žudnje za slatkišima.

jabuke

Narandže

Velika narandža sadrži manje od 100 kalorija. One su također bogate vodom. One su odličan izvor energije, a također pomažu u spaljivanju masnoća.

Kivi

Kivi je bogat izvor vitamina C. On ima veliku količinu vlakana koja pomažu u potiskivanju apetita. Kivi je također dobar za probavu.

kivi