Žena zna da voli

zene

Žene imaju stalnu potrebu da budu voljene, i kad one same ne vole, i zato se često predaju i ljudima koji su im inače fizički nemili.Žene ne zna da poštuje, nego da voli. Žene ne traže ni da vi njih poštujete, nego da ih volite. Poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi, nešto hladno i iz glave, a ne nešto preosjećajno i iz duše. One vjeruju da nekog treba najprije voljeti, kako bi ga zatim istinski poštovale, a ljudi misle obratno. Žene misle: gdje je mnogo poštovanja, tu je malo ljubavi.

Žena je uvijek zanimljiva kad je zaljubljena, tada je pametnija, odlučnija, ljupkija nego ikad. Muškarac je rastresen, ili grub, ili nerazmišljen, ili plačljivo nježan.

Muškarac je najslabiji kad mu lijepa žena šapuće da je snažan.

Govoriti o ljubavi, to je već pomalo voljeti. Nikad žena ne govori o ljubavi s nekim koji joj se ne sviđa kao čovjek, i kojeg nikad ne bi mogla voljeti ili poželjeti.

Prvi znak ljubavi jedne žene, to je kad želi da se osami i izdvoji iz svijeta. Žena koja odmah ne napusti svoje dotadašnje navike, vara i sebe i čovjeka o svojoj ljubavi. Jedan dokaz ženine ljubavi, to je kult svakog vašeg momenta, svake vaše navike, svakog vašeg predmeta. Istinski zaljubljena žena postaje fetišist. Ona, kao svraka, čuva sve što je čovjek imao u rukama: njegov cvjetić, sliku, olovku, dugme, cigaretu, neupaljenu ili upola ispušenu. Ona u svemu vidi njega, i sve pobožno prinosi k ustima.