Žene koje upotrebljavaju parfem su privlačnije muškarcima!

parfem

Parfem: Prema najnovijem istraživanju, prijatni mirisi mogu da poboljšaju prirodni izgled žene, pa tako dame koje nose parfem muškarcima su ljepše i privlačnije od onih koje se oslanjaju samo na svoj prirodni miris.

Stručnjaci Monel Kemikal Sens Centra su zaključili da ženino lice postaje atraktivnije kada se osjeća prijatan miris parfema. Prema njihovim riječima, parfem “natjera” muškarce da im pripadnice nježnijeg spola izgledaju atraktivnije i da ih gledaju na drugačiji način. Međutim, efekat ne čini dame mlađim, već ljepšim.

Parfemi i mirišljavi proizvodi koriste se vijekovima kao način da se poboljša cjelokupan izgled neke osobe.

“Prijatan miris i atraktivan izgled su sastavni dio emotivnog osjećanja prema nekome”, rekla je neurolog Jenin Seubert koja je učestvovala u ovom istraživanju.

Parfem: Najnovija studija je pokazala da se procjene atraktivnosti smatraju emotivnim procesom, dok su procjene na osnovu starosti bazirane na razumu. Ovo sugeriše da mirisni i vizuelni signali nezavisno utiču na procjene o atraktivnosti, jer prijatan miris ima mješoviti efekat.

Ovi nalazi su fascinanti jer smo saznali da prijatni mirisi mogu da poboljšaju prirodni izgled uprkos društvenim predrasudama. Sljedeći korak će biti da vidimo da li će se ovi nalazi proširiti i na muškarce. Nadamo se da će na ovaj način i dame početi da gledaju pripadnike jačeg spola.