Zimske bolesti

Zimske bolesti

Zima ne nosi samo hladan zrak, mrazna jutra i promrzle noći, ona je također sinonim za začepljen nos, gripe i prehlade, suhu kožu i još mnoštvo stanja. Odrasle osobe prehlade se dva do pet puta tijekom jedne godine, a većina prehlada događa se zimi jer najčešće boravimo u zatvorenom prostoru i dijelimo male prostorije s drugim ljudima bez provjetravanja, što je idealno za širenje virusa i ostalih zaraza.

Začepljen nos

Ako patite od začepljenog nosa pomoć vam mogu ponuditi nazalni sprejevi i kapi za nos. Oni će vam otvoriti i očistiti nosnu šupljinu u roku nekoliko minuta, uz učinke koji traju i do deset sati.

Kašalj

Kod kašlja pomoć možete potražiti u sirupima za iskašljavanje i biljnom čaju. Ukoliko zbog kašlja i iritiranog grla ne možete spavati prije lijeganja u krevet kuplite umirujuće tablete koje možete kupiti u ljekarni.

Suha koža

U oštrim vremenskim uvjetima kombiniranim s isušenim zrakom zatvorenih prostorija veliku štetu može pretrpjeti i vaša koža. Stoga je nužno redovito je hidratizirati kvalitetnim kremama.

Osjetljiva usne

S mnoštvom mikroba koje lete oko vas tijekom zimskih mjeseci nije ni čudo da vam imunitet opada što može rezultirati pojavom herpesa. Redovito korištenje balzama za usne može spriječiti nastanak herpesa, a pomoći održati usne glatkima i mekima.