2 prirodna recepta za domaću masku protiv stresa

 

Moderno doba u kojem živimo i sve dnevne obveze koje moramo odraditi veliki su uzročnici stresa. Ukoliko ste pobornica prirodnih domaćih pripravaka, a stres je je vaša svakodnevica i to vam se počelo primjećivati na koži lica koja je siva, umorna i bez sjaja isprobajte masku koja osvježava i opušta kožu lica. iscijedite sok iz krastavca s pomoću sokovnika i pomiješajte ga s mekim sirom.

maska

Na lice prvo nanesite blagi piling kojim ćete ukloniti površinski sloj odumrlih stanica. Piling dobro isperite i nanesite masku. Masku ostavite da djeluje 30 minuta kako bi sastojci iz krastavca počeli djelovati,a  zatim isperite toplom vodom. Ovom maskom iz kućne radinosti ćete svome licu vratiti sjaj i odagnati sve vidljive znakove stresa. Više pročitajte ovdje.

Ako mislite da su domaća maska za lice komplicirana za napraviti, kažemo vam: nije! Donosimo dva vrlo popularna recepta koje možete smiješati u par minuta sa sastojcima koje već imate:

2 prirodna recepta za domaću masku protiv stresa

Maska od banane protiv bora

– banana
samo zgnječite 1-2 banane i nanesite na čisto lice. Neka zgnječena banana ostane tu 20 minuta i onda isperite toplom vodom i onda opet hladnom vodom da zatvorite kožne otvorene pore.

Maska od avokada

– avokado
uzmite 2-3 avokada i gnječite ga dok ne dobijete kremastu teksturu. Ne dodajte ništa drugo. Nanesite na lice i pustite da zgnječeni avokado stoji 20 minuta i onda isperite toplom vodom i onda opet hladnom da se zatvore pore.