Afrodizijaci i 7 istina o njima

Istina o afrodizijacima

Sigurno ste puno puta slušali da je nešto što jedete ili pijete afrodizijak, ali niste bili sigurni u to.

Koliko jeste  istina ili nije saznajte iz ovog članka.

cimet

Cimet
Ova je namirnica doista dokazala svoja afrodizijačka svojstva. Da bi djelovao, ipak je potrebna određena količina. Dodajte cimeta u neko jelo, kolač ili voće i pustite da počne djelovati. Sigurni smo da nećete morati dugo čekati.

čokolada1

Tamna čokolada
Čokolada s visokim udjelom kakaa doista je fantastična namirnica – poželjna je u svim pravilnim režimima prehrane jer je veoma zdrava, a k tome će u vama pobuditi želju za seksom. Koliko je čokolade potrebno pojesti, teško je reći jer je nekome treba više, a nekome manje. No u svakom slučaju ako vas muči nedostatak seksualne želje, od čokolade ćete se svakako osjećati bolje.

rotkvice

Rotkvice
Da su jako zdrave, jesu. Da će vam uliti dodatnu energiju, hoće. Ali što se afrodizijačkog djelovanja tiče, zakazale su. Iako ih neki ubrajaju u afrodizijake. Svakako ih jedite zbog zdravlja, a kao afrodizijak ipak konzumirajte nešto drugo.

jastog

Jastog
Iako je na glasu kao snažan afrodizijak, pazite da ne pretjerate s količinom. Budući da je morska hrana lagana, teško je prestati jesti. Zapamtite da makar se vi najeli samo jastoga, vjerojatno je jedina želja koja će vam narasti – želja za spavanjem. Seks i pun želudac ne slažu se baš dobro.

kavijar

Kavijar
Unatoč reputaciji afrodizijaka, kavijar pridonosi isključivo osjećaju opuštenosti i sitosti. Jedino što vas kod kavijara može uzbuditi je njegova cijena.

kamenice

Kamenice
Ove su školjke vjerojatno najpoznatije među svim navodnim afrodizijacima. Jedu se, naravno, sirove, a navodno djeluju jako brzo, otprilike već pola sata nakon konzumacije. Svakako ih probajte prvom prilikom!

crno vino

Crveno vino
Vino provjereno djeluje opuštajuće i pridonosi seksualnom uzbuđenju. Samo pripazite da ne pretjerate. Dovoljne su vam čaša ili dvije. Butelja je svakako previše. Želite uživati u seksu, a ne umirati od mučnine i glavobolje.