Čudotvorna biljka vanilija – 3 načina korištenja vanilije izvan kuhinje

Vanilija

Iako većina ljudi vaniliju stavlja u slatkiše, postoji i nekoliko stvari za koje vam vanilija može poslužiti osim u kuhinji. U nastavku članka pročitajte koje su to prednosti vanilije izvan kuhinje.

Vanilija kao miris

Vanilija može da vam posluži kako biste osvježili svoj stan. Možete napraviti sprej u koji ćete dodati nekoliko kapi vanilije i vaš stan će mirisati i riješit ćete se neugodnih mirisa.

vanilija

Piling od vanilije

Piling od vanilije može da smiri iritaciju vaše kože. Iscijedite limun, stavite sjemenke iz pet mahuna vanilije, dodajte tri kašike smeđeg šećaera i tri kapi eteričnog ulja vanilije. Sve to promiješajte i vaš piling je spreman.

Mirisom vanilije otjerajte komarce

vanilija

Komarci ne podnose miris vanilije, pa tako kako biste se riješili komaraca napravite sprej od vode i vanilije i s njim našpricajte sebe i prostor u kojem boravite, a zatim zaboravite na komarce.

Koliko ima vrsta vanilije?

Postoji čak 150 vrsta vanilije, no danas koriste se samo dvije vrste –  Bourbon i Tahitian vanilija.Prisutni su i brojni tragovi drugih spojeva poput eugenola, kaprinske kiseline, fenola, fenol etera, karbonilnih spojeva, estera, laktona, alifatskih i aromatskih ugljikohidrata i vitispirana. Obloge od vanilije daju trenutno olakšanje kod zubobolje i opekotina. Smatra se da vanilija može pomoći i kod neredovitih menstruacija. Ako ste izloženi stresnim događajima ili želite pojačati libido, nosite sa sobom mahunu vanilije te je po potrebi pomirišite.

vanilija

Vanilija je nevjerojatno lijepa biljka iz orhideja. Ni jedan kuhar ne može bez njega, u proizvodnji njegovih slatkih remek-djela. Ova biljka je pronađena, uglavnom u tropima. To je biljka koja parazits (proteže) na stablu, s velikim mesnatih i ovalnih listova, te vrlo velikog cvijeća. Cvjetovi u vanilije mogu odabrati bojanje različitih boja: svijetlo zeleno ili žućkasto zeleno.

Tijekom razdoblja cvatnje, vanilija počinje ubrizgati ukusni miris u zrak. Biljka je oprašena posebnim tipom leptira. Na kraju cvjetanja, umjesto cvijeća, formira se voćni vanilije, popularno po cijelom svijetu. Plod vanilije je smeđi čvor koji može dostići 30 centimetara duljine i oko 1-2 centimetara širine. Ova biljka iznenađuje mnogima s činjenicom da može donijeti plod 50 godina. više pročitajte ovdje.