Kada je psu potrebna odjeća?

Pas

Mnogi vlasnici pasa,smatraju da im nije potrebna odjeća,ali to i nije potpuno točno, nekim psima u određenim situacijama odjeća zaista treba:
to su zdravstveni razlozi kada to preporuči veterinar,naprimjer psi koji su ostali bez dlake, koji imaju neku ozljedu koja mora biti zaštićena dok ne zacijeli,stariji psi kojima je oslabljena cirkulacija,neke pasmine pasa s kratkom dlakom u zimskim uvjetima;
patuljasti psi koji ne podnose dobro niske temperature.

kod-amerikanaca-i-kucni-ljubimci-dobivaju-dar-pod-bor-504x335-20101147-20101122170624-c7f2329a4b636ca51839dd43e1e1dec8Ukoliko vaš ljubimac mora nositi odjeću vi morate voditi računa o tome da ta odjeća mora prije svega biti funkcionalna – da štiti psa od hladnoće, kiše ili snijega; treba biti tako napravljena da selako može obući i skinuti, mora biti periva i što je jako bitno vaš se ljubimac u njoj mora osječati udobno.
Često možete vidjeti malene pse poput maltezera, čivava, jorkširskih terijera kako zimi nose kaputiće. To je stoga što ti psići ne podnose dobro niske temperature i od hladnoće bi se mogli razboljeti. Niski psi kao npr. jazavčari čije je tijelo blizu tla ako se smoče na kiši ili snijegu teško se suše te se također mogu razboljeti, pa je dobro da su u takvim uvjetima zaštićeni odjećom.

 

I izložbeni psi u kišnim ili sniježnim vremenskim uvjetima odjećom štite lijepu i njegovanu dlaku od vanjskih oštećenja itd.

cool-dog-clothes-puppy-winter-hoody-coat-dog-thin-padding-jacket-fashion-puppy-clothes
Vlasnici pasa,koji svoje ljubimce drže u kući, muku muče kad im pas nakon šetnje po vlažnom i blatnom tlu ostavi tragove po kući. Za takve prilike bi trebalo nabaviti papučice ili čizmice.Kod odabira kabanice obratite pažnju na kvalitetu i vrstu materijala da se ne dogodi da kabanica propušta vodu.Glavna joj je funkcija da pas ostane suh pod njom. Ukoliko imate velikog psa bilo bi dobro da ga vodite sa sobom u dućan i tamo isprobate kabanicu da ne biste kupili nešto što će mu biti premaleno . Pas se možda isprva neće veseliti novom odjevnom predmetu, no ako mislite da mu zaista treba kako bi ga zaštitio od kiše i hladnoće, budite uporni.
Specijalizirani dućani s odjećom za pse, osim kabanica, kaputića, šlapica i toplih vestica nude i mnoge druge artikle koje vlasnici kupuju svojim ljubimcima samo iz modnih ili estetskih razloga, tako tu možete pronaći preslatke majičice, trenirke, hlačice, kao i nakit ali i razne torbe za udobno nošenje malog ljubimca.