Kakav je vaš oblik lica?

 

Žene, kao i sav ljudski rod se razlikuje po boji očiju, kose ili pak tonu kože tako imamo i drugačije oblike lica koji određuju koje frizure će nam pristajati kao i make up i nakit. Oblik lica djelomično je određen brojem kilograma koji imamo, ali primarno se manje više vrlo malo mijenja promjenom kilaže, jer je određen genetikom i strukturom kostiju glave. Naravno ako omršavite, njegovi obrisi će se vidjeti jasnije.

 Srcolika lica

su široka na čelu i zatim se postupno sužavaju prema vilici i završavaju istaknutom šiljatom bradom. Najbolje će vam pristajati istaknete li šminkom oči i jagodice i ovakvo lice odlično izgleda s dugim šiškama na stranu.

 Okruglo lice

nalikuje četvrtastom tj. ima jednake omjere čela, jagodica i brade no kutevi čeljusti i jagodica nisu tako oštri, linije su oblije i obrazi nešto puniji. Izbjegavajte bob frizure i naglasite šminkom jagodice. Valovita kosa na stranu pomaže izdužiti lice baš kao i slojevite frizure. Više pročitajte ovdje.

Ovalno lice

je zaobljeniji oblik dijamantnog lica i ono je najskladnije. Ako ste sretnica sa ovim oblikom lica možete nositi gotovo svaku frizuru a makeupom istaknite ono što mislite da je na licu najljepše. Kod duguljastog lica treba težiti dodavanju širine. Odličan izbor su stepenaste frizure koje su duže strage ili pak bob rezan u razini čeljusti. Preduga kosa bi ga mogla dodatno izdužiti. Pri stavljanju rumenila pazite da naglašavate jagodice pod nešto vodoravnijim kutem ili samo vrške obraza kako bi dobili na punini.

Dugoljasto lice

Lice kod ovog oblika ima prilično veću dužinu nego širinu. Čelo i vilica su približno jednake širine, a oblik se odlikuje i po dugačkoj ravnoj liniji jagodica.