3 savjeta kako ćete očistiti pluća

 

Mnogi ljudi nikada ne zapale cigaretu, ali opet imaju problema sa plućima, dok drugi puše po 45 godina, a pluća im još uvijek dobro funkcionišu… Sve to zavisi od osobe do osobe, ovdje je nekoliko savjeta  uz pomoć kojih možete očistiti vaša pluća u roku od tri dana.

Dva dana prije nego što počnete proces detoksikacije, trebate eliminisati sve mliječne proizvode iz upotrebe. Naime, mliječni proizvodi mogu ometati proces detoksikacije jer se oni polako probavljaju u tijelu. Tijelo se treba osloboditi od toksina iz mliječnih proizvoda znatno prije početka čišćenja pluća.

Pijte jednu šalicu biljnog čaja

prije odlaska u krevet večer prije prvog dana režima. To oslobađa toksine u crijevima koji mogu izazvati zatvor. Pluća ne smiju biti preopterećena probavom ili otežanim radom bilo kojeg drugog dijela tijela tokom čišćenja.

– Iscijedite dva cijela limuna u 300 ml vode

prije doručka. To će vas pripremiti za probavljanje namirnica koje pomažu u regeneraciji pluća.

– Pijte 300 mililitara soka od grejpa.

Ako vam se ne sviđa okus soka, pomiješajte ga s bocom mineralne vode ili ga zamijenite sa sokom od ananasa. Ovi sokovi sadrže prirodne antioksidanse koji poboljšavaju zdrav dišni sistem.

 Pijte 300 mililitara čistog soka od mrkve

između doručka i ručka. Sok od mrkve će vam pomoći da alkalizirate krv tokom tri dana čišćenja.

– Morate piti 400 mililitara soka bogatog kalijem

uz ručak. Kalij je moćan agens koji djeluje kao tonik za čišćenje. – Prije spavanja napravite 400 mililitara soka od brusnice. Ona vam pomaže u borbi protiv bakterija u plućima koje mogu uzrokovati infekcije.

– Topla kupka od 20 minuta svaki dan će omogućiti tijelu da kroz znoj izgubite što je moguće više toksina.

– Stavite 5 do 10 kapi eukaliptusa u posudu sa vrućom vodom. Nagnite se nad posudu i stavite čist ručnik preko glave. Udišite paru sve dok se ne ohladi.

Pluća (lat. pulmones) glavni su organ dišnoga sustava kopnenih kralježnjaka, nekih riba i nekih puževa (u puževa su primitivna pluća). Kod sisavaca su pluća smještena u prsnoj šupljini zajedno sa srcem. Osnovna funkcija pluća jest prijenos kisika iz atmosfere u krvotok, te izdavanje ugljikova dioksida iz krvotoka u Zemljinu atmosferu. Ta izmjena plinova odvija se u posebnim tankim mjehurićima koje se nazivaju alveolama. Naime prilikom udisaja zrak koji udišemo ulazi kroz nos (i/ili usta) u ždrijelo, zatim u grkljan, te u dušnik. Dušnik se dijeli u glavni lijevi i desni bronh (lijeva i desna dušnica), a zatim u sve manje bronhiole pa do alveolarnih vodova (ductuli alveolares) i na kraju alveola, kroz čiju stijenku se vrši izmjena plinova.

Izvor: Wikipedija