Kako se riješiti dlaka kućnih ljubimaca

Kako se riješiti dlaka kućnih ljubimaca

Svi koji imaju kućne ljubimce, bilo da je u pitanju pas ili mačka vjerovatno imaju problema sa dlakama. Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako da se riješite dlaka svojih kućnih ljubimaca.

Svakodnevno trebate češljati svoga psa ili mačku, jer na taj način ćete skinuti višak dlaka i smanjiti njihovo padanje na pod i namještaj.

Kako biste lakše očistili namještaj na njega stavite presvlake koje su lako perive i brzo se suše i na taj način možete ih oprati kad god primjetite da su pune dlaka ili kada vam dolaze gosti.

Na mjesta u kući gdje se skuplja najviše dlaka stavite prostirke koje se mogu prati u mašini. Također, na mjesta gdje leže vaši ljubimci stavite ove prostirke kako se dlake ne bi raznosile dalje po kući.

Kada okupate vašeg ljubimca, počešljate ga i osušite, obucite mu neku majicu koju ste kupili baš njemu kako biste spriječili opadanje dlake svuda po stanu.

 Moramo se pomiriti sa činjenicom da naši dragi psi dolaze sa još nekim obavezama osim redovitog hranjenja, čišćenja i posjeta veterinaru. Konstantno dnevno usisavanje dlaka, čišćenje dlaka s odjeće, sve to postaje jedan veliki posao.

Nabavite četku koja neće oderati kožu psu tijekom četkanja već će lagano ukloniti otpale dlake i odumrli unutarnji sloj dlaka. Četka ne bi smjela čupati gornji sloj dlaka. Tako će zapravo četka obaviti puno posla umjesto vas jer ćete smanjiti količinu dlaka po kući i namještaju. No, još uvijek vam preostaje kupanje psa, dok se za kompliciranije stvari kao što je šišanje možete obratiti psećem frizeru. Ne zaboravite na dobro sredstvo protiv buha i nametnika kako bi se ljubimac manje češkao, a niti na dobar šampon i regenerator. Redovito mu čistite uši i zube.

Pravilna prehrana isto tako ima veliku ulogu u tome kako izgleda dlaka i koja količina nje otpada. Važno je da budete sigurni u zdravlje svog psa i da obratite pažnju na njegovu prehranu, posebice ako gubi dlaku više nego inače. Ako linjanje traje duže od nekoliko tjedana, posjetite veterinara.