Liječenje homeopatijom

 

Liječenje homeopatijom

Znate li da homeopatija djeluje na uzrok bolesti i osobu kao cjelinu. Homeopatijom dolazi se do trajnog izliječenja jer otklanja uzrok problema.

ŠTO JE HOMEOPATIJA?

– Homeopatija shvaća bolest kao posljedicu poremećaja u samom tijelu; budući da tijelo posjeduje prirodnu obranu koju homeopatski pripravci mogu stimulirati, da bi pomogla kod određene bolesti, Homeopatija nastoji stimulirati kod bolesne osobe vlastiti prirodni kapacitet obrambenog mehanizma Homeopatski proizvodi djeluju tako da pomažu u samoobrani organizma. Oni nas “cijepe” protiv bolesti.Homeopatija nužno ide do samog njezinog izvora.

Homeopatija nastoji uspostaviti poremećenu ravnotežu pacijenta uporabom odgovarajućih prirodnih pripravaka.

h1 [640x480]

 Homeopatija otkriva i primjenjuje supstance koje su istovjetne energiji tijela, stoga je potrebna minimalna razina vitalne energije kako bi tijelo uopće moglo reagirati na homeopatski tretman.
– Klasična homeopatija uzima u obzir emocionalna, mentalna i fizička svojstva pojedinca; na osnovi potpune slike odlučuje koji pripravak odabrati

– Klinička homeopatija tretira ciljano određene bolesti homeopatskim pripravcima s obzirom na homeopatsku farmakopeju. Najčešće koristi kombinirane homeopatske pripravke radi što veće sigurnosti. Klinička je homeopatija idealna kod najčešćih tegoba, kao što su gripa,  prehlada, kašalj, artritis, alergija, ekcemi, tjeskoba i stres, reduciranje tjelesne težine, migrena i glavobolja, tegobe u menopauzi, kandidijaza, PMS, i dr.
-Homeopatija se temelji na tri važna načela.

ho [640x480]

Zakon sličnosti
Treba postojati veza između bolesti i pripravka. Osnovni princip homeopatije jest dakle princip “slično se liječi sličnim” – “similia similibus curentur” – što znači da se bolest može tretirati supstancom koja je u stanju proizvesti simptome slične onima od kojih pati pacijent. Već samo ime otkriva nam taj princip: riječ homeopatija je grčkog porijekla: homois = sličan, pathos = bolest.

Infinitezimalnost
Homeopatija koristi biljne,  mineralne i kemijski proizvedene mješavine prirodnih supstanca, Oni se po određenom postupku sve više razrjeđuju, čime se postižu sićušne infinitezimalne, gotovo neznatne doze originalne supstance.

Cjelovitost
Budući da homeopatija smatra osobu cjelinom, svaki se tretman temelji na pretpostavci da je svaka bolest vidljiva manifestacija dublje ukorijenjenog poremećaja.

Bolesti koje se mogu tretirati homeopatijom

Homeopatski pripavci tretiraju isti široki spektar bolesti kao i konvencionalni lijekovi. Za najčešće bolesti kao što su gripa, bolesti dišnih putova, alergija, PMS, menopauzne tegobe, gljivične infekcije i kandidijaza, regulacija tjelesne težine, glavobolja, migrena, artritis, uhobolja, probavne smetnje i nadutost, opstipacija, akne, ekcemi, umor, tjeskoba, nesanica, koncentracija, kondicija, odvikavanje od pušenja i dr., koristi se samopomoć, kao i kod konvencionalne medicine. Za teške bolesti nužno je potražiti profesionalni savjet.
Na našem tržištu, u našim ljekarnama se mogu nabaviti vrhunski  homeopatski pripravci za samopomoć .

 

Homeopatski pripravci se mogu biti

h2 [640x480]

biljnog, životinjskog i mineralnog podrijetla. Mogu se koristiti i supstance mikrobiološkog podrijetla, npr. cjepiva. Sastav homeopatskog lijeka može biti i biološki i kemijski i sintetski – liječnik može zahtijevati da se bilo koja supstanca pripremi na homeopatski način.

Sigurnost homeopatskih pripravaka

Homeopatski su pripravci, zbog njihove velike razrijeđenosti, potpuno sigurni i ne izazivaju nikakve štetne popratne pojave. Prednost im je i to da se mogu probati bez opasnosti od komplikacija; ako izaberete krivi pripravak, on jednostavno neće djelovati.
Djelotvornost homeopatske medicine očituje se već dvije stotine godina. Argumentu da je ovakvo olakšavanje tegoba i bolesti prvenstveno placebo efekt, suprotstavlja se niz ozbiljnih znanstvenih kliničkih medicinskih ispitivanja, kao i činjenica da se homeopatija uspješno koristi kod životinja.

Homeopatski pripravak se radi uz istovremeno snažno miješanje ili potresanje otopine. Rabi se u vrlo razrijeđenim dozama. Niske koncentracije homeopatskih pripravaka, koje često ne sadrže niti jednu molekulu otopljene tvari, predstavljaju osnovni razlog za odbijanje homeopatije kao vjerodostojne metode. Kao odgovor na kritike moderni zastupnici homeopatije tvrde da “voda ima memoriju”, tj. da otopljene tvari mogu ostaviti “potpis” u vodi čak i kada više nisu fizički prisutne, što nije fizikalno pouzdano dokazano. Hahnemannova teza da homeopatski pripravci bolje djeluju što su više razrijeđeni u suprotnosti je s nekim farmakološkim ispitivanjima koja pretpostavljaju da veća koncentracija otopljene tvari mora imati veći učinak od manje koncentracije.

Izvor:Wikipedija