Nevjerojatnih 5 načina uz koje će vaše božične kuglice zablistati i novom sjaju!

Mašnice

Božićne kuglice koje već godinama, svakog Božića ostaju u kutiji i čekaju neka bolja vremena, sada osvježite mašnicama i podarite im novi sjaj. Oštećene, izgrebane i neugledne kuglice uz pomoć malih trikova ponovno će zasjati na vašem boru.Ovog Božića imat čete nove-stare kuglice.
Razne retro kombinacije vraćaju se u modu, tako i umjetni snijeg sve češće krasi božićne jelke. Uz takvu dekoraciju odlično će pristajati kuglice sa snježnom ornamentikom, samo što ćemo umjesto snijega u spreju upotrijebiti struktur pastu s krupnim zrncima.

 Razne retro kombinacije vraćaju se u modu, tako i umjetni snijeg sve češće krasi božićne jelke. Uz takvu dekoraciju odlično će pristajati kuglice sa snježnom ornamentikom, samo što ćemo umjesto snijega u spreju upotrijebiti struktur pastu s krupnim zrncima.

Božič-kuglice

 

 

 

 

 

 

 

Perlice i lančić

 Površina kuglice na nekim je mjestima ostala bez boje.Nanesite silikonsko ljepilo na kuglicu, te na njega nalijepite lančić načinjen od perlica. Ako nemate gotovih lančića , onda će i same perlice dobro poslužiti ovoj svrsi. Dakle, nakon što ste nanijeli silikonsko ljepilo, na njega pospite perlice u željenim bojama.

Božić-obnovi stare kuglice

Oporavak zelenilom

Boja kuglice vam se više ne sviđa. Trebate svježu promjenu. Površinu kuglice obojite zelenom, akrilnom bojom. Ukoliko je potrebno nanesite dva sloja.Na vrh kuglice silikonski ljepilom zalijepite zelenu traku. Zalijepite je na način da izgleda poput volančića.možete se poigrati još ponekim bojama i detaljima po vašem izboru,uživat čete u novom Božićnom nakitu, djelu vaših ruku.Božične kuglice osvježi mašnicama

 

 

 

 

 

Osim što nam lak za nokte služi u beauty rutini, njime možemo uljepšati i ukrase za božićno drvce. Napravite sami originalne svjetlucave kuglice za bor i na taj način uljepšat ćete božićni ugođaj u svom domu ili pak izraditi jedinstvene prigodne darove za obitelj i prijatelje.

Blještavi ukras s praporcima

Ukrasite bor blještavom kuglicom koju ćete ispuniti minijaturnim praporcima. Za njezinu izradu potrebni su vam prozirna plastična kuglica, ukrasna vrpca, proziran lak za nokte sa šljokicama i sitni praporci. Ukoliko nemate praporce, dovoljne su i obične plastične loptice, a želite li izbjeći dodatne troškove, improvizirajte malo i sami načinite loptice od aluminijske folije.

1. Izvucite vrh kugle i ulijte u nju četvrtinu do pola sadržaja laka za nokte. U trgovini birajte onaj lak koji se prodaje po povoljnoj cijeni, kako biste što jeftinije prošli, ili pak iskoristite prošlosezonski kojeg ste se već zasitili.
2. Čim ulijete lak za nokte, polako okrećite kuglu i vrtite je kako bi se lak ravnomjerno razlio po cijeloj unutrašnjoj površini božićnog ukrasa. Ukoliko je potrebno, dodajte još laka, sve dok se kuglica potpuno ne oboji.
3. Kad je kuglica obojena, okrenite je naopako i ostavite tako 30 minuta, kako bi se pravilno osušila, a višak laka izašao van.
4. Kad se kuglica potpuno osuši, ubacite u nju minijaturne praporce ili ukrasne loptice, zatvorite vrh kuglice i provucite kroz njega ukrasnu vrpcu kako biste mogli svoju blještavu kuglicu objesiti na bor.

Zlatna kuglica s uzorkom leopardova krzna

Napravite sami zlatnu kuglicu s inicijalom ispisanim u uzorku leopardova krzna! Uz prozirnu kuglicu i ukrasnu vrpcu (također s leopardovim uzorkom), za izradu tog božićnog ukrasa trebat će vam i jedna čačkalica te tri laka za nokte – zlatni, smeđi i crni.
1. Izvucite vrh kugle i ulijte u nju zlatni lak za nokte te okrećite kuglu sve dok se lak ne razlije po cijeloj njezinoj površini.
2. Okrenite kuglicu naopako i ostavite je tako sve dok se ne osuši. Višak laka iscurit će van.
3. Smeđim lakom za nokte započnite ispisivati na kuglici svoj inicijal – oslikavajte točkice koje ćete oblikovati u željeno slovo.

4. Potom pomoću čačkalice i crnog laka oslikajte linije oko smeđih točkica, kako biste dobili leopardov uzorak.
5. Prazna mjesta u slovu popunite crnim točkicama i – slovo je gotovo!

6. Provucite ukrasnu vrpcu kroz vrh kuglice i objesite svoj novi ukras na bor.

Dvobojna ljepotica

Želite li izraditi svjetlucavu dvobojnu božićnu kuglicu sa specijalnim efektom, za to će vam trebati dva svjetlucava laka za nokte u različitoj boji, ukrasna vrpca, prozirna kuglica i štapić za uši.
1. Ulijte malo laka za nokte u kuglicu i potom ga pomoću štapića za uči razmažite iznutra.

2. Kad ste dovoljno oslikali kuglicu jednom bojom, ulijte lak u drugoj boji i ponovite postupak sve dok ne budete zadovoljni dvobojnim šarama.

3. Na kraju zatvorite vrh kuglice i provucite kroz njega ukrasnu vrpcu te svoj novi božićni ukras ponosno objesite na božićno drvce.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr