Pet savršenih prirodnih recepta za opuštajuću kupku

Kupka

Vjerojatno ste već stotinu puta napunili kadu toplom vodom, legli u nju, uzeli sapun, dobro se oprali i izašli van… Ako želiš više od svoje kupke potrebno je ipak malo više truda i mašte. U tom slučaju kupanje je potpuni užitak koji će tvoju kožu učiniti glatkom i blistavom, a tijelo će osvježiti i opustiti. Nakupljeni stres bi trebao nestati u trenutku kad staviš nogu u kadu, a konačni ishod je dobar i miran san. Dobra kupka zahtjeva malo vremena i razmišljanja, a mi vam donosimo neke tajne kako učiti kupku božanstvenom

Pretvori svoj dom u spa oazu !

Prije nego napuniš kadu, smanji rasvjetu ili upali svijeće. Glazba je obavezna! Pusti svoj omiljeni album ili kompilaciju najdražih pjesama i tvoja kupaonica će se pretvoriti u mirnu, opuštajuću oazu. Prije kupke potrebno je očistiti kožu od mrtvih stanica malo grubljim potezima pri tuširanju ioli pilingom, koji se može kupiti ili napraviti kod kuće.

Kada je u pitanju kupka – što više soli, to bolje!

Ne škrtari kad je sol za kupku u pitanju! Uzmi šaku soli i drži je pod mlazom vode kako bi se što prije otopila. Ideja je da se stvori ugođaj morske vode, a postoji li bolji način za terapiju od namakanja u morskoj vodi! U vodu za kupanje dodajte potrebne sastojke po želji: lavandu, matičnjak, timijan, narančin cvijet ili ružmarin. Za njegu kože, ali i duše, prikladna su i eterična ulja.

_sol.jpg

Ideje za kupke

Uspavljujuća kupka:

Kupka s cvjetovima lavande idealna je prije spavanja jer djeluje umirujuće. Potrebna je šaka lavande ili 20 kapi ulja lavande. Kako biste pojačali pozitivno djelovanje kupke, umočite u jako vruću vodu krpu ili spužvu za pranje te dobro istrljajte vrat, leđa i tabane. To su dijelovi tijela u kojima se akumulira napetost.

Kupka od hmelja:
Za jednu kupku potrebno je 250 g cvjetova hmelja. Ova kupka opušta i smiruje, izaziva osjećaj ugodnog umora. Prikladna je za svaki tip kože.

Kupka od metvice:

Potrebna količina za jednu kupku jest 100 g metvice. Kupka osvježava, regenerira i čisti kožu.

Nakon deset minuta u kadi, vjerojatno ćeš poželjeti izaći van i raditi nešto drugo. Nemoj! Ostani i uživaj još malo jer soli i ulja u vodi čine čuda za duh i tijelo. Nije se jednostavno opustiti nakon napornog dana i obaveza, ali jednom kada to uspiješ, zatvori oći i uživaj u opuštajućoj kupki po vlastitom izboru!

Soli su kemijski spojevi kristalne građe s ionskom vezom građeni od kationa (metalnih atoma) i kiselinskog ostatka. Otopina soli u vodi je elektrolit, tj. provodi električnu struju. Nazivi se izvode prema imenu kiseline od koje je baza nastala (npr. natrijev klorid – NaCl – od kloridne kiseline – HCl). Soli se izvode iz kiselina i građene su od: metala i kiselinskog ostatka. Soli su čvrste tvari, različito rastvorljive u vodi.

Izvor: Wikipedija