Položaj u kojem spavaš otkriva kakva si osoba

Spavanje


Spavanje je prirodno stanje promijenjenog stanja svijesti (reducirane svijesti), koje se u čovjekovom životu izmjenjuje sa stanjem budnosti. Stadiji spavanja i budnosti pravilno i ciklički se izmjenjuju, tj. predstavljaju jedan od značajnih bioloških ritmova. Općenito, spavanje se opisuje kao stanje relativnog mirovanja organizma, a fiziološki gledano, ono se određuje kao stanje smanjene integracijske funkcije živčanog sustava.

U toku spavanja opća aktivnost je smanjena, što znači da, izostaju reakcije na većinu podražaja iz okoline, smanjena je aktivnosti skeletnih mišića, smanjen je i veći broj vegetativnih funkcija (puls, krvni tlak, tjelesna temperatura, disanje), pri čemu prevladava rad parasimpaticusa, a mijenjaju se biopotecijali mozga. Psihička aktivnost tijekom spavanja također je smanjena i značajno promijenjena. Javlja se u obliku povremenih snova.

Na boku s ispruženim rukama prema naprijed

Riječ je o vrlo sumnjičavoj osobi koja voli baratati s činjenicama. Ovakva osoba čvrsto stoji na zemlji i ne prihvaća ništa manje od racionalnog pristupa životu.

Na leđima podignutih i raširenih ruku pored glave

Osoba koja je omiljena u društvu, uvijek je spremna pomoći i cijenu prijateljstvo. Za ovaj tip osobe vrlo se lako vezati.

Na boku, ispruženih nogu i ruku spuštenih uz tijelo

Pozitivna i vrlo neopterećujuća osoba koja zrači pozitivnom energijom. Jednina mana je lakovjernost i ponekad naivnost.

Na leđima ispruženih nogu i ruku spuštenih uz tijelo

Tiha i rezervirana osoba koja se otvara samo osobama u koje ima povjerenja. Vole svoj svijet i u njemu uživaju i nikako ne vole biti u centru pažnje.

Na trbuhu raširenih ruku i nogu

Djeluje kao arogantna i vrlo samouvjerena osoba, što zapravo i je, ali duboko unutra se krije veliki emotivac. Nikako ne prihvaća kritike

Na boku, skvrčena u položaj fetusa

Djeluje kao vrlo snažna osoba koja jako dobro zna što želi u životu, no duboko unutra krije se osjećajna osoba i nerijetko vrlo sramežljiva.

Spavanje je prirodno stanje promijenjenog stanja svijesti (reducirane svijesti), koje se u čovjekovom životu izmjenjuje sa stanjem budnosti. Stadiji spavanja i budnosti pravilno i ciklički se izmjenjuju, tj. predstavljaju jedan od značajnih bioloških ritmova. Općenito, spavanje se opisuje kao stanje relativnog mirovanja organizma, a fiziološki gledano, ono se određuje kao stanje smanjene integracijske funkcije živčanog sustava.

Izvor: Wikipedija