Recite “ne” kajanju

Osjećaji

Osjećate da se napravili poneku grešku prema nekim ljudima, prema mnogim ljudima, prema sebi. Kajete se zbog toga? Ne postoji osoba koja nije griješila i koja se ne kaje zbog svojih grešaka. Ali, dok se zbog nekih stvari vrijedi kajati, neke druge biste trebali zaboraviti istog trena kada ih napravite. Evo da vam bude lakse ovo je nekoliko stvari koje su potpuno normalne i ne predstavljaju ništa loše, a zbog kojih se nikada ne biste trebali pokajati.

Komentirate ljude? Nema razloga da kasnije zažalite, jer svi to rade, a drugi vjerovatno komentiraju vas.

Kupnja koja nije bila nužna.Ako ste novac dali na haljinu, cipele, torbu o kojima maštate već mjesecima, nema mjesta za kajanje. S vremena na vrijeme imate pravo da sami sebi nešto poklonite.

Ne odgovaranje ne poziv ili poruku – Ako vam se trenutno ne da, nemojte odgovarati. Svakako ćete poziv uzvratiti, a na poruku odgovoriti onda kada budete boljeg raspoloženja.

Bijele laži upućene prijateljici – Sa prijateljima treba biti iskren, ali nemojte se kajati zbog sitnih laži kojima ste se koristili kako je ne biste povrijedili. Pa, naravno da ćete joj reći da vam nije dosadna iako već treću sedmicu oduševljeno priča o svom savršenom novom dečku.

Okrivljavanje javnog prevoza za kašnjenje – U proteklih nekoliko dana javni prevoz s pravom okrivljujemo za kašnjenje. No, ako isti izgovor iskoristite da opravdate kašnjenje i u onim danima kada javni prevoz funkcioniše, nemojte se kajati. “Morala sam se vratiti jer sam napola puta shvatila da su mi bolje druge cipele.”, nije baš najbolje opravdanje. Uostalom, svakako ćete idući put doći na vrijeme.