Što pokloniti za Božić? – 10 prijedloga za savršene božične poklone

 

Poklon

 

Izmjena poklona jedan je od najvažnijih božićnih običaja. Božić je za mnoge vrlo stresno razdoblje kad zbog nakupljenih obaveza ne preostaje ništa drugo nego božićnu kupovinu obavljati u zadnji čas.

Poklon Bez obzira da li smatrate da je Božić previše iskomercijaliziran, lijepo je primiti poklon, a još ljepše darivati voljene osobe.  Baš zbog toga, čim osjetimo da se bliži prosinac i božićni blagdani, prva pomisao nam je – što pokloniti najmilijima?

Ima i onih koji su, nakon mnogih zajedničkih Božića, rođendana i godišnjica, ispraznili listu želja i mogućih poklona i jednostavno nemaju inspiracije što kupiti svojim najmilijima.

Kako ne biste gubili previše vremena na razmišljanje, ovo su neke od ideja koje bi vas mogle poštedjeti stresa, uštedjeti dragocjeno vrijeme, ali i razveseliti i vas i osobe koje ćete darivati.

Parfem

Poklon  Da biste odabrali pravi parfem, potrebno je dobro poznavati osobu kojoj ga darujete. No, parfem često može biti izlika u slučaju nemaštovitosti, pa je bolje darovati bilo što drugo osim parfema. Darujte parfem ako znate da osoba kojoj darujete želi neki određeni parfem.

Odjeća

Istraživanja pokazuju da je najiščekivaniji ženski dar ove godine odjeća. No samo ako odaberete pravu veličinu haljine, majice, donjeg rublja. Ako ne odaberete, bolje je kupiti premalu haljinu (kompliment) nego preveliku (govorite kako mislite da vam je partnerica debela).

Gadgeti

Pokloniti najmoderniji iPod, Iphone ili sličnu igračku može biti poprilično skupo, ali i efektno. Takve darove vole svi, i cure i dečki. Novo istraživanje pokazuje kako se dečki ovog Božića najviše raduju novim igraćim konzolama.

Sitnice za dom

Šalice za kavu, umjetničke vaze i mirisne svijeće nikako nisu dobar dar za partnericu. Majka ili baka ovakav bi dar primila s oduševljenjem, ali većina žena za dar očekuje nešto osobno, s čime se može hvaliti pred prijateljicama.

Nakit

Nakit se najčešće daruje u situacijama kada je veza već postala ozbiljna. Preuranjeno poklanjanje zlatnine može prestrašiti djevojku koja nije sigurna u svoje osjećaje ili iživcirati djevojku koja misli da se skupim poklonima želi pridobiti njena naklonost

Putovanje

Želite li izbjeći darovanje parfema ili nakita, idealan dar bio bi putovanje. O vašem budžetu ovisi hoćete li darovati krstarenje za nekoliko tisuća kuna ili advent u Beču za 900 kuna. Većina partnera ovakav bi dar shvatila kao važnost zajedničkog provođenja vremena.

Kuharica


Ovaj božićni poklon bit će savršen za sve one koji vole eksperimentirati za štednjakom. Prosurfajte malo internetom i pronađite zanimljive recepte, ili se odlučite za svoje omiljene i već isprobane recepte. Kupite ukrasnu bilježnicu i u nju rukom ispišite recepte – ovo će biti veoma osoban i značajan poklon. Ili ako baš i nemate impresivan rukopis isprintajte recepte na šarenim papirima i dajte ih lijepo uvezati ili kupite lijep fascikl pa ih stavite unutra. Ako netko od vaših prijatelja pati od nekog zdrastvenog problema, primjerice dijabetesa, napravite mu kuharicu koja odgovara njegovim potrebama.

Foto album

Personalizirani foto album ili foto kolaž uvijek je dobra ideja. U svojoj arhivi zasigurno imate na tisuće fotografije vezane za tu osobu – od onih starijih do posve novih, pa zašto ih ne iskoristiti? Ideja kako sam album napraviti ima mnogo – to može biti baš pravi kupljeni fotoalbum u koji ćete poslagati fotografije i napisati posvetu, ili možete slike zaljepiti i u malo ljepšu bilježnicu i pod svaku fotografiju napisati kratak šaljivi komentar.

Boca vrhunskog vina ili whiskeya

Ukoliko muškarac kojem želite nešto pokloniti ima istančan ukus, ovakvim poklonom ne možete pogriješiti. Poklon bi bio još bolji kad bi na boci, umjesto originalne etikete, bila posebno izrađena personalizirana etiketa za njega.

Pretplata na časopis

Ovisno o njegovim interesima, poklonite mu godišnju pretplatu na časopis. To može biti neki poslovni tjednik, majstor u kući, časopis o automobilima, računalima ili neki od časopisa za suvremenog muškarca, koji sadrži od svega po malo.

Kada darujete dijete, budite kreativni!

Djecu vesele mnoge stvari. Omiljeni slatkiš u kombinaciji s nekom manjom igračkom može biti lijep poklon.  Ako znate da dijete želi nešto skupo i rado biste mu to priuštili, udružite snage s ostatkom obitelji i rodbinom. To može biti jako lijep zajednički poklon! Svakako napomenite tko je sve sudjelovao u pripremanju iznenađenja.