Vježbe za cijelo tijelo

Vježbe

Što je total body workout, kako se primjenjuje u praksi, uz koje sprave se vježba i koje su prednosti ovakvog načina rada na tijelu. Kada birate fitness program, uglavnom u ponudi imate one koji se usredotočuju na kardio ili vježbe oblikovanja tijela.

Međutim, najbolje rezultate daće vam kombinacija ovih vježbi.Vježbe za cjelo tijelo objedinjuje oba aspekta i pruža više od toga.Total body workout je fitness program kojim ćete vaše tijelo dovesti do željenih rezultata. Njime se aktiviraju svi mišići, ali se naglasak stavlja na gluteus, noge i ruke. Radi se o intenzivnom treningu kojim ćete doći do krajnje granice vlastite izdržljivosti, što će dovesti do rezultata zbog kojih ste i počeli vježbati. Uz jednu pjesmu radićete trening snage, a već uz sljedeću kardio trening. Taj miks vježbi odvešće vas do željenog cilja.

vj

Kombinacija vježbi

Sam čas zasnovan je na principu da se tijekom jedne pjesme aktivira ne samo određena grupa mišića, već istovremeno više njih, što se pokazalo kao dobra kombinacija. Zašto bismo radili samo iskorak kada u isto vrijeme možemo aktiviramo i mišiće ruku. Svaki čas je drugačiji, tako da polaznici koji redovito dolaze na treninge u toku jedne radne nedjelje aktiviraju sve skupine mišića. Početak i kraj treninga uvijek su isti i podrazumijevaju lagano zagrijavanje, odnosno postepeno istezanje na kraju.

Oprema za trening

Ovaj trening je namijenjen osobama svih uzrasta. Vježbe su takve da se mogu prilagoditi svim stupnjevima fizičke pripremljenosti. Princip je jednostavan: ako niste u formi, počinjemo s opcijama, a onda vremenom, kako vaše tijelo postaje jače, prelazimo na teže vježbe. Što se tiče rekvizita, koristimo stepere, utege, a interesantne vježbe mogu napraviti i sa trakama ili malim loptama. Međutim, često ne koristimo ništa od gore navedenog, već samo težinu vlastitog tijela i te vježbe pokazale su se kao najdjelotvornije. Svaka pjesma je sa prepoznatljivom koreografijom i vrlo jednostavnim pokretima koje svatko može pratiti. Uvijek počinjemo lagano i kako čas odmiče, tako se intenzitet pojačava. Prvo se tretiraju noge, a onda lagano ubacujemo i vježbe kojima aktiviramo mišiće ruku. Trening završava s vježbama za trbuh i nakon toga slijedi postepeno istezanje.

steper

Prvi rezultati

Bitno je naglasiti da svatko može postići željeni rezultat na svom tijelu. Ako imate snage da prebrodite prve upale i poteškoće, vremenom ćete ući u rutinu vježbanja. Prve promjene na tijelu primetićete već nakon mjesec dana, a ako budete pazili na prehranu, već poslije pola godine promjene će biti izrazito vidljive. Ovo je zdrav vid vježbanja i napredak je zajamčen, samo treba svaki drugi dan odvojiti sat vremena. Najbitnije je da počnete sa zdravim životom i vježbanje uključite u vaš raspored obveza.