Vrućine i kućni ljubimci-kako im olakšati?

vrućine

Kako kućnim ljubimcima barem malo olakamo velike vrućine?
Spriječite dehidraciju !

images
Kućnim ljubimcima uvijek mora biti dostupna svježu vodu,možete dodati i nekoliko kockica leda kako bi usporili njezino zagrijavanje. Sa psom nigdje ne idite bez bočice s vodom!!Ne ostavljajte životinje same u automobilu,niti ‘na pet minuta’!! Naime, u zatvorenom automobilu temperatura se u samo nekoliko minuta može popeti iznad 70 stupnjeva Celzijevih.

pas_vrucina-190609
Nikada ne ostavljajte pse zavezane za stupove!!
Često ljudi pse zavežu za stup , da ih čekaju dok oni primjerice kupuju, plaćaju račune. To može bit jednako opasno kao zatvaranje u automobil.Možete se malo više zadržati, zaboravljajući da su ljeti temperature i u hladu jednako opasne. Osim što im u takvim situacijama prijeti toplinski udar, neki su psi skloni  bježanju, a bili smo svjedoci i krađa pasa zavezanih ispred trgovina. Zato vaše ljubimce radije ostavite kod kuće.Pse u dvorištu nikada ne držite na lancu, već im omogućite da sami odaberu gdje im je najugodnije. Pritom ih stalno imajte pod nadzorom. Kako bi lakše podnijeli vrućine, pod uvjetom da u dvorištu nemate hlada, improvizirajte i stvorite im ga, sa suncobranom za plažu,na primjer. Voda im uvijek mora bit svježa,što podrazumijeva često mijenjanje.

0695007.49

Dozirajte istrčavanje.Psima bez obzira na godišnje doba svakodnevno treba osigurati vrijeme za istrčavanje odnosno trening. Ljeti to činite rano ujutro i kasnije navećer kada temperature lagano padaju.Ubrzano disanje s isplaženim jezikom znak je da se pas ‘pregrijao’. Uzmite tad pauzu i dajte mu piti vode. Ako imate priliku svog ljubimce vodite na kupanje na moru, rijekama, jezerima.

1013200_460343533997892_468210854_n

Činite to rano ujutro ili predvečer.Svakako izbjegavajte propuh.Prilikom vožnje automobilom vlasnici često širom otvore prozor kako bi li rashladili psa. Budite oprezni pri tome jer taj način hlađenja može biti vrlo opasan. Osim što kod pasa može izazvati upale takav način vožnje može izazvati i fizičke ozljede oka, ušiju i drugih dijelova tijela. Primjerice, kod vožnje s glavom kroz prozor,psu u oko može uletjeti mušica, kamen i ostala strana tijela.Zato to nikako nemojte činiti.Vaši ljubimci biti će vam zahvalni!

kucni-ljubimci-i-vrucine-sest-savjeta-za-prezivljavanje-ljeta-900x600-20130417-20130430134650-a396207c3b168eb3e982751d6bb4de14