Za blagdane Božića uljepšajte dom prirodnim ukrasima

Ukras

Božićno je vrijeme sjajno doba godine u kojem možete u vlastitom domu uživati sa obitelji i prijateljima. Kako biste gostima omogućili da osjete svu toplinu Vašeg božićnog doma, zapalite vatru u kaminu i okitite dom prirodnim materijalima. Ove godine uštedite novac i božićne ukrase načinite sami umjesto da ih kupujete. Koristite sve prirodne materijale koje već imate i njima načinite sve dekoracije. Poslužite se i dekoracijama koje imate od prošle godine te ih kombinirajte sa prirodnim ukrasima.

fot

Miris bora je ono što nas najviše podsjeća na Božić, a umjetni bor to Vam nikada neće priuštiti, stoga je živi bor najbolja božićna varijanta.

Ukoliko ste u mogućnosti, kupite božićno drvce sa korijenom. Na ovaj ćete način spasiti život jednom od borova koje je trebalo biti posječeno i izgubiti život samo zbog Vas.Ukrasite svoj dom prirodnim ukrasima: koristite voće, češere, orahe, grančice bora i ostale prirodne materijale koje već imate kod kuće.

Aražman za stol

Aranžman za stol vrlo jednostavno napraviti ćete uz pomoć grančica bora, nekoliko svijeća i nekoliko mandarina, limuna ili ostalog voća. Još jednu prekrasnu dekoraciju dobiti ćete dekorirate li stalak za torte i kolače. Na stalak stavite grančice bora te dodajte kuglice i nekoliko češera.


fot2

Grilande

Girlande na boru ne moraju uvijek biti umjetne i šarene. Ovog Božića načinite ih od darova prirode. Uzmite sušeno voće, češere i cimet i sve povežite na istu nit! I ostatak bora također ukrasite ukrasima ovih tonova.

bor [640x480]

Stare ukrase koje već godinama ne koristite „dovedite u red“ tako što ćete ih iskombinirati sa prirodnim ukrasima. Primjerice stare , hrđave zvončiće iskombinirajte sa drvenim ukrasima, ili pak sa ukrasima načinjenima od slame ili trave.

bor1 [640x480]