Zašto žene glume orgazam

Orgazam

Žena želi da ugodi svom partneru

Znate i sami da muškarci često govore da ih uzbuđuje da gledaju zadovoljstvo koje donose partnerici, a to ih i brže dovodi do vlastitog vrhunca. Pošto se žene uvijek trude da udovolje svom muškarcu, one znaju da će mu makar i lažni orgazam vratiti osmijeh na lice, i istovremeno podići njegov ego i samopouzdanje!

Svako voli izazove

Žene uzbuđuje mogućnost da kontroliraju partnerovo postepeno dostizanje vrhunca. To im daje osjećaj moći. Izazov za ženu je da vidi koliko može uzbuditi svog muškarca i koliko dugo možete produžiti njegov orgazam. Činjenica da žena može zadovoljiti svog partnera lažnim orgazmom, kad god poželi, može biti vrlo zadovoljavajuća za nju.

Jedan od partnera nije raspoložen za vođenje ljubavi

Tužno, ali istinito, ponekad žene zaista nisu raspoložene, samo žele da odglume seks. Opet, kako ne bi povrijedila partnerov ego, žena će jednostavno odglumiti orgazam, kako bi partneru pružila zadovoljstvo.

Bol nije uvijek dobra

Iako neki ljudi vole da postoji i određeni stupanj bola tokom seksa,treba znati da nije svaki bol ok. Ako žena doživljava bol ili nelagodu tokom spolnog odnosa, to može biti znak da nešto fizički nije u redu. Ipak, ona može jednostavno da odglumi, kako bi stvari do kraja dovela brže, nego da svom partneru kaže nešto i time pokvariti njegov entuzijazam.

close up of heterosexual couple having sex

Previše opuštanja u vezi

U nekom trenutku, u svakoj vezi, stvari se stabiliziraju, počinjemo se opuštati, uključujući tu i zapuštanje fizičkog izgledaSve češće preskačemo treninge, uživamo u različitim desertima, i često zaboravljamo da se dovedemo u red i da izgledamo lijepo za partnera. Sve ove sitnice zaista imaju utjecaj na želju jednog partnera prema drugom. Ako muškarac dobiva sve veći pivski stomak, on definitivno može postati manje privlačan ženi, te će se ona prije odlučiti za lažni orgazam, nego da mu to kaže i time povrijedi njegova osjećanja.

Odlazak u krevet u svađi

Jedan mali savjet za sve parove je da u krevet ne bi trebalo da idu ljuti. Ipak, to se ponekad događa. Kako bi izbjegle svađu, žene će često potisnuti razočarenje i odlučiti se za vođenje ljubavi, pretvarajući se da u tome uživaju, iako im bijes to ne omogućava.

Nedostatak tehnike

Komunikacija je ključ uspjeha u emotivnom odnosu. Komunikacija za vrijeme seksa je vrlo važno, pogotovo kada upoznajete jedno drugo i saznajete šta kome odgovara u seksu. Žena poznaje svoje tijelo, pa kada vam kaže da ubrzate ili usporite, obratite pažnju. Ako ona poželi određenu pozu, prihvatite to, učinite je zadovoljnom i ona neće morati glumiti.

Nedostatak vremena

Većina žena ne može dostići vrhunac u roku od nekoliko minuta. Mnoge žene zbog toga misle da im predugo treba do vrhunca i da time uzrokuju da njihov partner postaje umoran. Dakle, žene ponekad glume, kako bi muškarac mislio da je za kratko vrijeme uspio da ih zadovolji.

Muškarci i žene su različiti

Iako seks za muškarce često ne predstavlja znak dublje veze, većina žena će doći do orgazma lakše sa nekim s kim osjećaju i emotivnu povezanost. Ako je određeni nivo povjerenja uspostavljen, žena će se osjećati opušteno u naručju svog partnera, što će rezultirati i zadovoljavajućim seksom. Ipak, imajte na umu da žene mogu uživati u seksu i bez orgazma.

glume1

Naravno – nije tako teško zaista je zadovoljiti! Ne mogu sve žene postići orgazam samim odnosom, neke to mogu samo stimulacijom klitorisa, ali u većini slučajeva,oralni seks je najbolji način za to.

Dokazano je da žene koje imaju više testosterona lakše doživljavaju orgazam nego ostale i da je ženin orgazam intenzivniji za vrijeme ovulacije. Zbog povratne veze između živčanog i hormonskog sustava za vrijeme velikih spolnih uzbuđenja može se potaknuti izvanredna ovulacija. Svijest je za vrijeme orgazma isključivo usmjerena na spolni doživljaj, čiju silovitost potiče vidom, sluhom, njuhom i okusom, a može se čak i onesvijestiti na nekoliko sekunda, a postaje se i manje osjetljiv na bol. Idealan uvod u predigru i pripremu tijela za potpuni seksualni doživljaj je poljubac.

Izvor:Wikipedija